Numărul de restaurante din ţara noastră cu specific exotic a crescut, pentru că oamenii se îndreaptă către nou, însă acestă tendinţă nu aduce pierderi restaurantelor tradiţionale, ne-a declarat Dan Macarie, Country Manager foodpanda Romania. Potrivit domniei sale, în ţara noastră tendinţele către mâncarea exotică sunt pe un trend ascendent, mai ales către cea asiatică şi libaneză în timp ce consumul de sushi stagneaza. Cel mai recent studiu al platformei de comenzi de mâncare, foodpanda, arată că bucătăria chinezească, libaneză şi turcească înregistrează cele mai multe comenzi în Bucureşti, Cluj şi Timişoara. Potrivit lui Dan Macarie, în timpul săptămânii, circa 65% din totalul comenzilor sunt pentru mâncare exotică, respectiv 75% în weekend.
Aceeaşi sursă arată că bucătăria chinezească conduce detaşat în topul preferinţelor, urmată, în ordine, de cea libaneză, turcească, japoneză şi mexicană. Comenzile pentru feluri de mâncare exotice se înregistreză în permanenţă, indiferent de ziua săptămânii, fiind uşor mai ridicate în weekend. "Deşi tradiţionalişti şi mari amatori de mâncare cu specific local, românilor le place să experimenteze bucătăria internaţională. Este adevărat, însă, că spre deosebire de vecinii din Europa, sushi-ul se numără printre felurile de mâncare cel mai puţin comandate de români", a spus Dan Macarie.
Foodpanda colaborează, în prezent, cu aproape 200 de restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, fiind lider de piaţă pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mâncare din România.