EMOŢIA EUROPEANĂ - ANDREI RĂDULESCU, SSIF BROKER: "Reacţia Bursei la referendumul din Crimeea, pozitivă"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 martie 2014

"Bursa noastră va fi influenţată prin intermediul burselor europene, de situaţia din Ucraina", potrivit analistului

Bursa de la Bucureşti a urmat linia burselor externe şi a crescut cu 1,73%, ieri, revenind pe plus după şase şedinţe de scădere.

Andrei Rădulescu, analist senior la SSIF Broker, ne-a spus că reacţia la evenimentele din Ucraina (referendumul privind alipirea Crimeei la Rusia) a fost pozitivă pe pieţele europene şi la noi.

"Nu ştiu cât de sustenabilă este această situaţie, întrucât ţările occidentale nu recunosc votul din Crimeea - au impus deja sancţiuni economice şi politice Rusiei -, iar, pe de altă parte, populaţia de acolo este preponderent rusofonă", ne-a declarat domnia sa, adăugând că rezultatul referendumului era unul aşteptat.

Andrei Rădulescu a mai spus: "Cu toate că s-a semnat un armistiţiu între Rusia şi Ucraina, până pe 21 martie, nu cred că s-a ajuns la o concluzie în jocul de putere dintre Rusia şi UE/NATO".

Analistul consideră că urmează evenimente care ar trebui să aibă un impact negativ asupra pieţelor, situaţia fiind tensionată, însă, potrivit domniei sale, este dificil de prezis cum vor evolua cotaţiile.

"Bursa noastră va fi influenţată prin intermediul burselor europene", ne-a spus analistul SSIF Broker.

Analiştii internaţionali pun creşterile pieţelor pe seama faptului că rezultatul referendumului ar fi fost perceput drept o detensionare a situaţiei.

Joe Bell, analist la firma americană Schaeffer's Investment Research, a declarat: "Piaţa se pregătea pentru eventuală volatilitate cu votul (din Crimeea, n.r.) din acest weekend, iar acum are loc o detensionare. Urma un vot şi nimeni nu ştia în ce direcţie urmau să se îndrepte lucrurile. Exista multă teamă".

Ieri, bursele vest-europene consemnau creşteri de până la 1,06%. Săptămâna trecută, pieţele au coborât cu 3,3%, înregistrând cel mai abrupt declin din ianuarie, în aşteptarea referendumului din Peninsula Crimeea privind separarea de Ucraina şi aderarea la Federaţia Rusă.

"Incertitudinea din Crimeea a crescut randamentele obligaţiunilor României"

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat, ieri, conform planului, 400 în obligaţiuni de stat cu maturitate de cinci ani, plătind un randament mediu de 4.94% şi un randament maxim de 4.99%, arată analiştii Piraeus Bank. "Incertitudinea continuă legată de Crimeea a ridicat randamentele peste aşteptările noastre; piaţa secundară a fost afectată, randamentele pe segmentul lung al curbei crescând", au precizat domniile lor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Criza din Crimeea ar fi trebuit sa mareasca importanta Romaniei, nu s-o micsoreze. Adica ar fi trebuit ca in acest moment, investitiile directe si indirecte ale tarilor UE si SUA in Romania sa se inzeceasca, pentru a nu lasa Romania la cheremul rusilor, mai ales ca suntem si tara NATO. Insa, uitati-va la nivelul indicilor bursieri si o sa remarcati ca BVB a ramas cu 25% sub nivelul indicilor germani, ba chiar cu 35% sub nivelul indicilor americani. De ce?

    Criza din Crimeea este o cauza falsa a corectiilor indicilor germani si europeni, ba chiar si americani. Lucrurile erau clare de la inceput. Riscul razboiului era maxim 3%. Dar, situatia a fost folosita pentru a motiva o corectie semi-partiala, care oricum n-are legatura cu realitatile economice, ci mai mult cu inflatia manifestata in preturile activelor de pe burse, inflatie cauzata de excesul de lichiditate infuzat in sistemul financiar de bancile centrale. Iar de vreo 2 luni incoace, este evident ca bogatii lumii, actionarii grupurilor mari bancare, vand continuu, putin cate putin, reducandu-si pierderile cauzate de criza din ultimii 4 ani. Acesta a fost de fapt efectul principal al infuziei de lichiditati, cresterea preturilor activelor financiare la nivelul de acum 5-6 ani, pentru a se putea "descarca" cei care au valori de peste 100 miliarde euro/dolari. Iar descarcarea se face in fondurile de investitii, de pensii si asigurari, care strang banii populatiei, si care sunt acum "motivate" sa cumpere active bursiere (actiuni, titluri de stat si marfuri) deoarece "a revenit increderea consumatorilor". Mai vedem ce zice China, ca si ea vrea sa fie prima dintre primele... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb