Deputatul Victor Ponta a susţinut, ieri, că acciza la combustibil este o măsură care nu a fost anunţată, motiv pentru care nu ar trebui implementată.
"Păi nu este în programul de guvernare? Înseamnă că încă o dată a dat ţeapă domnul Dragnea. (...) De a doua zi după alegeri tot ceea ce s-a promis în acel program de guvernare pe care şi eu l-am susţinut şi l-am spus oamenilor, domnul Dragnea a spus că acela a fost pentru fraieri, i-a păcălit şi acum face altceva. Spun asta cu durere în suflet. (...) Ieri (n.r. luni) am importat o mie de MW din Ungaria şi Cehia şi este mai rău ca pe vremea tehnocraţilor, ceea ce este foarte rău", a declarat Ponta, la Parlament, întrebat cu privire la intenţia Guvernului de a majora acciza la carburanţi.
El a subliniat că această măsură nu poate fi luată deoarece nu a fost anunţată prin programul de guvernare: "Eu cred că nu poţi să faci lucrul pe care nu l-ai anunţat şi nu poţi să faci lucrul peste noapte. Eu cred că nu era nevoie nici de povestea cu TVA splituit, din câte ştiu nimeni nu a făcut în Europa aşa ceva, a făcut Italia şi a lăsat-o baltă că a ieşit prost. Eu cred că nu era nevoie de foarte multe lucruri pe care le anunţi aiurea şi după aceea nu ştii cum să le iei înapoi. Asta se întâmplă când totul este decis de un singur om care nici nu se pricepe".
Victor Ponta a precizat că în economie este nevoie de stabilitate, potrivit Agerpres, precizând: "Eu am învăţat un lucru şi l-am învăţat pe pielea mea, că în 2012 am luat şi noi măsuri din acestea aşa peste noapte şi după aceea mi-a părut rău, şi în 2013, 2014, 2015 am învăţat lucrul pe care îl iubeşte cel mai mult economia şi mediul de afaceri nu este nici măcar cota nu ştiu care scăzută, ci stabilitatea, să ştie oamenii ce au făcut într-un an, în doi ani. Ministrul de Finanţe nu are voie să deschidă gura decât atunci când spune o chestie clară, care a fost discutată, agreată şi ştiută de toată lumea. Nu poţi să-ţi dai cu părerea când eşti ministru. Instabilitatea şi insecuritatea nu ne afectează mâine, că încă firmele private investesc, oamenii iau bani, dar pe termen mediu şi lung este o chestie care o să ne coste".
1. fără titlu
(mesaj trimis de Radu1 în data de 09.08.2017, 10:19)
Calculul este simplu. Stiu cu totii ca orice scumpire a pretului la carburanti va duce rapid la cresterea preturilor la toate produsele. Doar ca nu cu foarte mult. Doar cu cateva procente. Bugetarii care au primit deci majorari salariale mult mai mari ies si de aceasta data in castig. Cei care lucreaza in mediul privat, unde salariul mediu este mai mic decat cel din sectorul bugetar vor avea de pierdut si din cauza cresterii preturilor ca urmare a majorarii preturilor la carburanti, dar si din cauza majorarii salariilor bugetarilor, care vor avea mai multi bani de cheltuit fara o crestere a productivitatii, ceea ce duce si asta la cresterea preturilor. Ca sa nu mai zic ca numarul angajatilor statului pare sa tot creasca. O sa ajungem iar ca inainte de 89.