Ponta: Haita din PDL a început să se sfâşie deja

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Politică / 16 februarie 2011

Victor Ponta, Dan Voiculesu, Crin Antonescu

Victor Ponta, Dan Voiculesu, Crin Antonescu

Situaţia prezentă din PDL arată ca şi cum "haita" a început deja să se sfâşie, fiecare căutând "să se salveze" sau să mai obţină ceva în ultimul moment, apreciază preşedintele PSD, Victor Ponta. "Ei simt că nu mai au cum să câştige alegerile, simt că nu mai au cum să rămână mult timp la guvernare şi fiecare încearcă acum să se salveze sau să mai obţină ceva în ultimul moment", a precizat Ponta citat de Mediafax.

Ponta a apreciat că fiecare lună în care guvernul Emil Boc se menţine în funcţie echivalează cu pierderi de un miliard de euro: "Este o scenetă, că se schimbă, că nu se schimbă, sunt perdele de fum, ca presa să nu mai discute despre corupţia din vămi, care ajunge la Blejnar şi la şefii pedelişti. Astăzi vor găsi ceva, mâine vor găsi altceva, doar să nu mai vorbim de corupţie, de tăieri de salarii".

Liderul PSD a mai spus: ""Vom vota împotriva oricărui guvern PDL. Evident că nu putem susţine un guvern PDL a lui Traian Băsescu. S-a dovedit că incompetenţa şi corupţia nu sunt un atribut exclusiv al domului Boc".

Voiculescu: Vom avea un premier surogat

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu este de părere că în orice formulă "pregătită şi impusă" de preşedintele Traian Băsescu, Româ-nia va avea un "premier-surogat". Domnia sa afirmă, citat de Agerpres: "Traian Băsescu nu mai este, de facto, preşedintele constituţional al României. Implicarea sa în lupta internă din PDL îl plasează în afara rolului reglementat de Constituţie. Domnul Băsescu este doar preşedintele propriilor interese, patronul unei camarile politice şi economice, care încearcă să-şi păstreze controlul asupra statului român".

Potrivit liderului fondator al PC, preşedintele "neconstituţional" caută un premier "sau se preface că îl caută, doar pentru a-şi mai prelungi agonia, pentru a mai ciupi câteva luni de putere".

Dan Voiculescu consideră că, dacă ar avea 1% din curajul unui preşedinte veritabil, Traian Băsescu ar asuma falimentul evident al actualei coaliţii de guvernare şi ar solicita opoziţiei o nominalizare pentru func-ţia de prim-ministru.

Antonescu: USL nu va vota niciun premier independent propus de Băsescu

Copreşedintele USL Crin Antonescu a declarat, ieri, că Uniunea nu va vota niciun premier independent propus de preşedintele Traian Băsescu şi nu va participa la nicio formulă de guvernare care să cuprindă PDL. Liderul PNL a precizat că şansele USL de a ajunge la guvernare dacă va fi nominalizat un premier independent rămân neafectate şi că, dacă se va ajunge la această situaţie, se vor oferi dovezi clare privind "falimentul guvernării PDL-Băsescu-Boc" şi incapacitatea acestei grupări de a găsi un premier credibil din rândurile sale.

Antonescu a completat: "Ceea ce doresc şi Traian Băsescu, şi PDL e să se bucure în continuare de beneficiile guvernării, de alimentarea de la banul public, de controlul asupra tutoror funcţiilor publice pe care sistemul şi aparatul de guvernare le presupun şi, în acelaşi timp să găsească un independent pe numele căruia să vină nota de plată a tuturor nenorocirilor guvernării".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Striga hotii: uite hotii !!. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb