PONTA, ÎNTREBAT DE "EL PAIS" CE VA FACE DACĂ SE DEMONSTREAZĂ CĂ A PLAGIAT:  "Cu siguranţă că mă voi retrage"

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 29 iunie 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei "El Pais", că îşi va asuma responsabilitatea în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat este un plagiat şi cu siguranţă se "va retrage", răspunzând afirmativ la întrebarea dacă va demisiona în acest caz. El a spus că această problemă a apărut ca urmare a conflictului existent între el şi preşedinte pe tema prezenţei la Consiliul European. Ponta a menţionat: "Am început teza în 1999 şi, de atunci, am fost ministru în guverne diferite, vicepreşedinte al Parlamentului şi sunt liderul partidului de doi ani. Am respectat toate regulile existente în România. Am cerut Comisiei de etică din cadrul Ministerului Educaţiei să verifice lucrarea mea şi sunt convins că se va demonstra că nu sunt vinovat de plagiat. Din păcate, este vorba de un atac politic din partea preşedintelui, după ce mi-am anunţat dreptul de a fi prezent la Bruxelles". Întrebat ce va face dacă acea comisie va da verdictul că a plagiat, Ponta este citat spunând: "Atunci, cu siguranţă că mă voi retrage".

După ce jurnalistul a completat răspunsul spunând "Demisia...", Ponta a fost citat confirmând această variantă. "Da. Îmi asum responsabilitatea, dar consider că am fost acuzat dintr-un motiv politic şi, în plus, nu au dorit să asculte punctul meu de vedere", afirmă Ponta.

Decanul Facultatii de Drept de la Universitatea Bucureşti şi-a depus demisia

Flavius Baiaş, decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi-a depus demisia, după ce Facultatea a decis în şedinţa de Consiliu să nu analizeze acuzaţiile de plagiat aduse tezei de doctorat a premierului Victor Ponta.

Rectorul Universităţii din Bucureşti, prof. dr. Mircea Dumitru, a spus: "Regret că s-a întâmplat acest lucru, am avut o colaborare excelentă cu domnul decan Baiaş. Este o decizie personală pe care o respect. Şi urmează ca Universitatea din Bucureşti să organizeze un nou tur de alegeri".

Flavius Baiaş a precizat pentru hotnews: "În cadrul Consiliului Facultăţii de Drept au fost decise următoarele: În principiu condamnă orice manifestare de plagiat, indiferent de cine ar fi săvârşit-o şi în ce domeniu ar fi săvârşit-o, dar constată că în condiţiile legislative actuale nu are competenţa legală să verifice dacă acuzaţiile de plagiat la adresa prim-ministrului Victor Ponta sunt adevărate sau nu".

Luni, 18 iunie, revista Nature şi ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung au scris că premierul Victor Ponta este acuzat că ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicată în 2003 fiind suspectat de a fi copiat fragmente ample din disertaţia sa pe teme juridice ţinută la Universitatea Bucureşti în 2003 şi publicată un an mai târziu. Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie despre acest lucru şi-l compară pe Ponta cu fostul preşedinte maghiar Pall Schmitt şi fostul ministru german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, ambii demnitari străini au demisionat după ce fuseseră acuzaţi de plagiat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb