Ponta: "Toţi foştii preşedinţi ar trebui să fie senatori de drept, indiferent că e vorba de Băsescu"

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 18 iunie 2014

Premierul Victor Ponta a declarat ieri, după şedinţa solemnă prin care Senatul a marcat 150 de ani de activitate, că indiferent că este vorba de Traian Băsescu, în curând fost preşedinte, sau de ceilalţi foşti şefi de stat postdecembrişti, aceştia ar trebui să fie senatori de drept într-un viitor Senat.

Premierul a adăugat: "Indiferent că e vorba de Traian Băsescu. Sunt trei preşedinţi, foşti, mă rog, doi foşti şi unul aproape fost: domnul Iliescu, domnul Constantinescu şi domnul Băsescu. Nu contează numele lor sau pasiunile pe care le-au stârnit de-a lungul timpului. Contează că un fost preşedinte al României, pe bună dreptate, prin experienţa politică pe care o are poate să fie foarte bine senator de drept fără să-l trimiţi să candideze într-un colegiu, nu ştiu, de la ţară, de undeva sau din nu ştiu ce oraş, să se bată cu un tânăr care vrea şi el să se afirme. Nu ar avea o problemă în Senatul României".

Ponta a menţionat, citat de Agerpres, că, dincolo de foştii preşedinţi, ca senator de drept ar trebui să se regăsească în Camera superioară şi preşedintele Academiei Române sau rectori care, la ora actuală, sunt "goniţi" din Senat.

Premierul a menţionat: "Au fost toţi prin tribunale, noroc că au câştigat toţi procesul cu ANI, dar toţi au fost în tribunale. Şi doamna Andronescu, şi domnul Popa, fostul rector al Medicinei, şi fostul rector de la Timişoara care e primar, domnul Robu, pe toţi i-am târât prin tribunale. Ca în final, sigur, să câştige. (...) De fapt care este ideea? Ideea este să ai în Senat oameni cât mai reprezentativi. A plecat din Parlament domnul senator Giurăscu. Era mare lucru să ai un om ca domnul Giurăscu în Parlament şi a trebuit să plece ca să nu-l declare ANI incompatibil că e la Academia Română".

În opinia sa, elitele sunt gonite din Senat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Atunci cand institutiile politice nu se mai respecta, este haos. Iar acest haos serveste cuiva. Cui? Indiferent de motive, aceasta lipsa de respect fata de institutiile statului nu este indreptatita decat intr-un stat unde exista dictatura. Doar dictatura poate stabili asa ceva. Si stiti ce dictatura e la noi? Dictatura coruptiei si minciunii.

    Al naibi treaba ! Fix cand apare speranta castigarii unui mandat de presedinte , pe Ponta il apuca grija fostilor . Evident , cu gandul ca va deveni si el un fost . Numai ca , mai este pana acolo . Mai sunt si cei cu votul , care pana una -alta , nu insumeaza la PSD & Co. decat in jur de 43 % . Restul ?

    Senatori intr-un parlament unicameral, domnule Ponta? altfel, ignorand dorinta poporului, tot ce spui este doar gargara. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb