PONTA: "Turcia a arătat că este o ţară de cetăţeni adevăraţi"

Politică / 17 iulie 2016

Victor Ponta

Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta afirmă, într-o postare pe Facebook, că "noaptea (vineri spre sâmbătă, n.r.) trecută Turcia a arătat că este o ţară de cetăţeni adevăraţi", menţionând faptul că "oameni mândri şi demni" au ieşit în stradă, au avut curaj "să se lupte cu mâna goală contra tancurilor pentru ţara lor".

"În Turcia, politica nu trece niciodată dincolo de interesul Turciei şi mândria naţională/ toţi liderii politici din opoziţie (deşi îl urăsc sincer pe Erdogan) au ieşit imediat cu declaraţii de susţinere pentru preşedintele şi Guvernul legitimat prin vot democratic", afirmă Ponta, în comentariul postat sâmbătă.

De asemenea, Ponta a remarcat că "liderii lumii democratice în frunte cu Obama şi Merkel au dat imediat mesaje clare de susţinere a preşedintelui Erdogan (deşi cu siguranţă nu agreează deloc independenţa şi naţionalismul acestuia)", fapt care, în opinia sa, este "încă o dovadă că SUA şi Europa respectă ţările şi politicienii legitimi şi curajoşi, nu slugile obediente".

Victor Ponta precizează că "milioane de oameni'' au ascultat mesajul preşedintelui Erdogan de a ieşi în stradă şi a lupta împotriva militarilor implicaţi în tentativa de lovitură de stat. "Poate înţelegem că ce ne minte pe noi Propaganda oficială despre acel lider şi acea ţară este doar manipulare clasică", adaugă fostul premier.

În postarea sa, Ponta se întreabă retoric dacă românii ar fi gata să lupte la fel împotriva unei lovituri de stat. "După Decembrie '89 mai vedeţi români gata să lupte contra unei lovituri de stat!??", a scris fostul prim-ministru.

"Sper doar ca Turcia şi poporul său extraordinar să treacă cu bine şi peste acest moment tragic! Iar noi să învăţăm din nou ce înseamnă mândrie naţională şi unitate pentru libertate şi drepturile fundamentale!", încheie Ponta.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Păreri și păreri. Alții spuneau despre cei care au ieșit în stradă că ar fi "simpatizanți ai lui Erdogan și AKP".

    Dintre cei care au ieșit în stradă, unii s-au apucat să decapiteze un militar capturat și dezarmat. Ce vreau să spun este că se poate ca cei care au ieșit în stradă să fie islamiști în sufletul lor, mai moderați sau foarte radicali. Dintre aceia care strigau "allahu akbar" pe nu'ș-ce stadion. Că sunt eroi și au înfruntat tancurile cu mâinile goale .... mda, nu știu ce pot să spun acum ... și un sinucigaș cu centură explozivă se consideră erou. 

     

    Când tragem linie, ziariștii turci care putrezesc în pușcărie când dezvăluie ceva care nu îi convine lui Erdogan, s-au repezit să îi transmită apelurile către populație (partea lui islamistă de populație). Se pare că agresatul simte o dependență față de agresor ca în sindromul Stockholm. 

    Tot ce pot să le transmit celorlalți (inclusiv opoziției): mult succes la tentativa de a câștiga alegerile prin numărătoarea voturilor pe care Erdogan le manipulează. 

    1. Tu esti unul din cetatenii adevarati a lui Ponta

    Nu inteleg cum un ziar serios precum Bursa baga in seama un iresponsabil precum acest individ. Oare cate dovezi iimai trebuie presei din Romania pana il declara pe individ "nefregventabil"? Dar ca sa fim mai clari iata o "mostra" de cretinism a individului:""Poate înţelegem că ce ne minte pe noi Propaganda oficială despre acel lider şi acea ţară este doar manipulare clasică", adaugă fostul premier. Care Propaganda Imbecilule? Ca n-am vazut pana acum o pozitie oficiala impotriva turciei.

    1. e memorabila faza cand a plecat la Bruxelles dupa ce CCR a stabilit ca presedintele este indreptatit sa mearga pentru ca apoi sa trimita fax de la Bruxelles cerand aprobare :-) Iar acum da lectii de patriotism si curaj...

      De la o vreme s-au aciuiat printre cei ce posteaza comentarii indivizi abjecti ca acest Orwell scazand in primul rand calitatea comentariilor si in al doilea rand vulgarizand temele de discutie. De la inaltimea sa intelectuala, retardatul se simte dator sa declare cine trebuie sa fie nefrecventabil, foloseste eticheta de "imbecil" asa doar pentru ca in cretinismul lui se crede indreptatit... Orwell de ce nu te intorci tu la postarile din ziarele voastre de securisti sumbri, ca aveti destule.. Injurati acolo pana vi se invineteste fruntea !

      De acord cu tine. Si as enumera si cohortele de postaci veniti de la GCCC, care mai de care mai aberant si mai retard, aruncand cu insulte in stanga si dreapta.

    Imi pare bine ca Ponta a reusit sa-si dea seama ca era o sluga pe vremea sefiei la guvern....sa traiesti doctore, si sa dai o lovitura de stat in romania sa vedem cam cine vine sa-ti inchida gura

    Ponta il invidiaza pe Erdogan ca a putut sa aresteze, peste noapte, cateva mii de judecatori, militari si alti opozanti fara nicio alta justificare.

    In acelasi timp ii arata recunostinta fata de cel care l-a primit si tratat in spitalul sau.

    Gargara ieftina care nu merita sa fie preluata de Bursa... 

    Din cate inteleg Pointa preaslaveste un regim excesiv de autoritar care adesea depaseste limitele democratiei,condus de un lider acuzat tot mai des (mai putin in mod oficial ca acolo democratia se opreste la poarta conducatorului suprem) de coruptie!!!! In paralel vorbeste de oameni demni si mandri!! Cata prostie! Asta a condus guvernul Romaniei si nu este in stare sa realizeze ca opozitia turca a declarat sustinerea de teama (la ei democratia merge doar pana acolo unde vrea liderul suprem) iar statele democrate au declarat sustinerea pentru actualul regim din motive de interes strategic sau comercial si pentru ca nu pot sustine (cel putin oficial) actiuni cu caracter nedemocratic (cum este rasturnarea unui regim utilizand forta)! Ponta, esti muuult mai slab (debil politic) decat mi-am putut inchipui. Prioritatea ta ar trebui sa fie rasturnarea "cu mainile goale, din patriotism si mandrie nationala" a baronilor PSD (aia care dau contractele cu dedicatie ca sa umple buzunarele lor si ale partidului)!! Abia apoi poti vorbi de mandrie si demnitate.

    Ponta are perfecta dreptate.

    Însă e macinat de statutul de slugă pe care l-a avut până la alegerile din 2014, crezând că dacă e catelus cuminte şi obedient urmează să primească firmanul.

    Sper că ai învăţat ceva! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb