PONTA, URMĂRIT PENAL ÎN DOSARUL "TURCENI - ROVINARI" Iohannis: "Cea mai bună opţiune este demisia premierului şi a Guvernului"

A.C.
Anticorupţie / 6 iunie 2015

Iohannis: "Cea mai bună opţiune este demisia premierului şi a Guvernului"

Preşedintele: "Ponta mi-a spus că se va gândi la demisie"

Actualizare 15:21 Presă: Iohannis covoacă o şedinţă a CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis covoacă o şedinţă a CSAT pentru marţi, susţin surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, citate de televiziunile de ştiri.

Şedinţa CSAT vine în contextul în care DNA a început urmărirea penală a premierului Victor Ponta care este şi vicepreşedinte CSAT, dar şi în contextul în care luni, preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări cu partidele politice privind strategia de apărare a ţării.

Preşedintele Iohannis a declarat vineri că va purta discuţii cu partidele şi pe tema crizei politice pe care situaţia premierului o poate genera. În acest context tema ar putea fi pusă şi pe masa CSAT, o demisie a premierului fiind considerată de unii analişti o destabilizare periculoasă a României în contextul geopolitic tensionat de la graniţe.

---

Actualizare 14:36 Zgonea: "Comisia juridică are termen maxim de raport de 14 zile pentru cazul Ponta"

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, sâmbătă, că membrii Comisiei juridice se întrunesc luni pentru a stabili calendarul raportului în cazul Ponta, arătând că termenul maxim de 14 zile este "foarte scurt", faţă de vechiul regulament, care nu prevedea termene.

"Astăzi avem maxim 14 zile, din informaţiile mele şedinţa va fi luni, asta înseamnă că în maxim 4 zile sau 3 zile, comsiia va avea o primă întâlnire. Cred că este un termen foarte scurt dacă ne uităm în perioada în care guvernare era de dreapta şi în care stăteam şi câte 11 luni pentru o aprobare de percheziţie informatică. Cred că în acest moment suntem pe un regulament care este profund european, predictibil şi transparent", a afirmat Zgonea, întrebat dacă crede că membrii comisie vor folosi la maximum termenul de 14 zile.

El a explicat că, "din momentul în care Biroul Permanent s-a întâlnit, membrii Comisiei juridice, plus cel căruia i se cerere ridicarea imunităţii pot să-şi consulte dosarul, termenul final în care comisia are obligativitatea de a-şi prezenta raportul este 14 zile".

Comisia juridică se va întruni luni la ora 11.00 pe această temă.

---

Actualizare 12:16 Cazanciuc: "Am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului, nu ar trebui să îşi dea demisia"

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, sâmbătă, referitor la faptul că Victor Ponta este urmărit penal, că a fost surprins de acuzaţiile aduse şefului Executivului, el adăugând, însă, premierul nu ar trebui să îşi prezinte demisia.

"Am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului. Totodată, am constatat că prim-ministrul s-a prezentat, atunci când a fost citat, ca oricare alt cetăţean, ceea ce arată foarte clar că în România nimeni nu este mai presus de lege", a spus ministrul Justiţiei, prezent la alegerile pentru Baroul Bucureşti.

Referitor la faptul că premierul a fost citat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în aceeaşi zi în care a fost depusă moţiunea de cenzură de către PNL, Robert Cazanciuc a subliniat că procurorii nu acţionează în funcţie de evenimentele publice, însă ei sunt permanent conectaţi la viaţa publică.

"Procurorii categoric nu îşi fac planul de acţiune într-un dosar în funcţie de toate evenimentele zilnice. Pe de altă parte, ca magistraţi, ca oameni ai societăţii, ei sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că procurorii se pot autosesiza înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că judecătorii şi procurorii fac sesizări la CSM ori de câte ori sunt afirmaţii nepotrivite în spaţiul public, înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică", a adăugat ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă premierul ar trebui să demisioneze, ministrul Justiţiei a răspuns: "Nu, categoric, nu".

(Elena Deacu)

---

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri seară la TVR, că demisia lui Victor Ponta este singura posibilitate acum de a ieşi repede din această situaţie, el spunând că speră să nu se ajungă până la suspendarea premierului şi că prima opţiune, cea mai bună, este o demisie a Guvernului. "Este o situatie nemaintâlnită şi care are o greutate politică deosebită. Faptul că premierul în funcţie este acuzat de fapte penale ne pune într-o situaţie, ca şi tară, care trebuie gestionată repede şi bine. Este inadmisibil ca o persoană învinuită de fapte penale să fie premier. Din acest motiv, am solicitat demisia premierului. E singura posibiliate acum de a ieşi repede din această situaţie. Evident, prezumţia de nevinovăţie funcţionează, însă în politică lucrurile nu sunt aşa simple şi un politician cu funcţie înaltă acuzat de fapte penale oriunde în lume îşi dă demisia pentru a nu periclita imaginea ţării pe care o reprezintă", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat despre răspunsul primit de la premier la solicitarea de a demisiona, Iohannis a afirmat că Ponta i-a spus că se va gândi la demisie şi va lua o decizie.

"Mi-a spus că se va gândi (la solicitarea privind demisia-n.r.). Se va sfătui, probabil, cu colegi din partid şi va lua, în consecinţă, o decizie. Eu cred şi sper ca decizia să fie demisia", a spus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că în discuţiile pe care le va avea luni, la Cotroceni, cu liderii partidelor politice, pe care i-a invitat la consultări privind Strategia de Apărare, va aborda şi această problemă.

"Eu am înţeles din comunicarea DNA că s-a cerut permisiunea pentru începerea urmaririi penale. În cazul în care această solicitare e acceptată, se intra în faza de urmărire penală, care permite anumite acţiuni din partea preşedintelui. Sper să nu ajungem până la suspendare. Prima opţiune, pe care o văd ca şi cea mai bună, este o demisie a Guvernului, care ne va pune în situaţia inedită de a avea alt guvern, dar criza nu ar fi una profundă", a mai spus Iohannis, în interviul acordat TVR.

Anterior, Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ieri să trimită solicitarea DNA în cazul lui Victor Ponta la Comisia juridică, aceasta urmând să informeze când întocmeşte raportul, termenul maxim fiind de două săptămâni, a precizat secretarul Camerei, Ion Ciolacu.

Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin moţiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.

Tăriceanu: "O eventuală răsturnare a Guvernului pe cale judiciară ar fi cea mai gravă încălcare a statului de drept"

Preşedintele PLR Călin Popescu-Tăriceanu afirmă că o eventuală răsturnare a Guvernului pe cale judiciară ar fi "cea mai gravă încălcare a statului de drept" din ultimii 25 de ani. "Victor Ponta se bucură în continuare de întregul sprijin al liberalilor rămaşi fideli atât valorilor liberalismului, cât şi votului popular masiv din 2012. Considerăm că o eventuală răsturnare a guvernului pe cale judiciară ar fi cea mai gravă încălcare a statului de drept, a principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat din ultimii 25 de ani. Democraţia nu ar mai fi atunci, în România, decât o formă fără fond. Datoria noastră în acest moment şi în faţa unor astfel de ameninţări este ca să apăram statul de drept, democraţia şi, mai ales, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor", spune Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă remis ieri către Agerpres.

Preşedintele PLR adaugă faptul că "instituţiile judiciare pot să ancheteze, dar nu trebuie să schimbe nici majorităţi parlamentare şi nici guverne", avertizând că în caz contrar democraţia în România ar fi "doar o lozincă".

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu subliniază faptul că, în opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să îi acorde premierului Victor Ponta prezumţia de nevinovăţie.

"Am constatat cu îngrijorare că, în ochii DNA, prim-ministrul Victor Ponta a devenit suspect chiar în ziua în care noul PNL a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, fără speranţa rezonabilă ca aceasta să întrunească o majoritate în Parlament. Ca şi în vara anului 2012, instituţiile judiciare par să intervină din nou cu mijloace represive într-un proces politic democratic. Îngrijorarea s-a transformat în surprindere atunci când preşedintele României a cerut demisia şefului Guvernului. Ar fi potrivit ca domnul Iohannis să-şi amintească că în toamna anului trecut a cerut votul concetăţenilor săi în timp ce era trimis în judecată. Peste şase milioane de cetăţeni i-au acordat atunci prezumţia de nevinovăţie şi l-au ales ca preşedinte al României. S-ar cuveni ca domnul Iohannis să le imite exemplul şi să-i acorde domnului Ponta aceeaşi prezumţie", mai precizează acesta.

Preşedintele PLR mai spune că actuala coaliţie de guvernare este una care şi-a putut îndeplini angajamentele fără blocaje din partea preşedintelui României şi "fără certuri politice permanente".

"România este acum pe un drum bun: avem o creştere economică solidă, printre cele mai mari din Europa, avem o agendă de măsuri economice liberale, incluse în noul Cod Fiscal, cu efecte care se fac deja simţite pentru români. Toate acestea au fost posibile şi pentru că am avut - pentru prima dată în mulţi ani - o coaliţie de guvernare care a putut să îşi facă datoria fără blocaje politice din partea Preşedintelui şi fără certuri politice permanente. În aceste zile, nu trebuie să ne întoarcem din nou la instabilitate politică, la guverne făcute pe genunchi cu aceeaşi oameni incompetenţi din cabinetele Boc", mai spune Tăriceanu.

Miting de aproape 300 de oameni care au cerut demisia lui Ponta

Aproximativ 300 de persoane au cerut demisia premierului Ponta în cadrul unui miting de trei ore, organizat ieri seară în faţa Guvernului.

Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, în urma unui mesaj publicat pe Facebook prin care românii erau chemaţi să protesteze faţă de refuzul premierului Victor Ponta de a demisiona. Protestatarii au avut steaguri, portavoce şi pancarte inscripţionate cu mesaje precum "Stop masacrării României, "La mulţi ani, Victor Ponta, cu executare", "Klaus, scapă-ne de impostor", "Ponta, nu mai sta, demisia" şi au strigat "Ponta, nu uita, puşcăria e casa ta, "Ponta la puşcărie", "Jos, jos premier mincinos" şi "Copy-paste".

Liderul Grupului socialiştilor din Parlamentul European: "Victor Ponta nu are niciun motiv să demisioneze"

Liderul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Gianni Pittella, susţine că premierul Victor Ponta nu are niciun motiv să demisioneze din fruntea Guvernului României, el exprimându-şi "deplinul sprijin" pentru acesta, potrivit Mediafax. "România este un stat suveran şi respect întru totul independenţa autorităţilor române. Cu toate acestea, doresc să îmi exprim deplinul sprijin pentru Victor Ponta şi pentru Guvernul pe care îl conduce. Cred că, în ultimii ani, România a înregistrat progrese socio-economice considerabile şi că trebuie să continue pe acest drum. România are în acest moment nevoie mai mult ca oricând de stabilitate, dat fiind contextul regional", arată Gianni Pittella, preşedintele Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, într-un mesaj transmis prin Biroul de presă al PSD.

"Este foarte important să menţinem separaţia puterilor în stat, în acord cu valorile europene în care credem cu toţii", adaugă preşedintele Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

Şova, pus sub control judiciar

Senatorul Dan Şova a fost pus sub control judiciar, pentru 17 fapte de fals în înscrisuri, evaziune şi spălare de bani, acesta având interdicţie să părăsească ţara şi să comunice cu mai multe persoane vizate în aceeaşi anchetă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând din 5 iunie, faţă de Dan Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", în prezent senator, în dosarul privind acte asimilate corupţiei săvârşite la companiile energetice Turceni şi Rovinari, în legătură cu încheierea unor contracte de asistenţă juridică. Faptele pentru care Dan Şova a fost pus sub control judiciar sunt fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În perioada în care se află sub control judiciar, Dan Şova are interdicţie să părăsească ţara fără încuviinţarea procurorilor şi să se apropie sau că comunice, direct sau indirect, cu mai multe persoane menţionate de anchetatori în ordonanţa de dispunere a măsurii preventive.

De asemenea, Dan Şova este obligat să se prezinte la poliţie în zilele care vor fi stabilite prin programul de supraveghere, dar şi la procurori şi în faţa instanţei, ori de câte ori este chemat, precum şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa.

Dan Şova, autosuspendat din PSD din cauza verificărilor procurorilor anticorupţie, a fost ieri la DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă calităţile procesuale şi acuzaţiile.

În aceeaşi cauză, Dan Şova este urmărit penal şi pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, fapte care i-au fost aduse la cunoştinţă în martie. În cazul acestor fapte, procurorii anticorupţie au solicitat Senatului încuviinţarea reţinererii şi arestării preventive a lui Dan Şova, însă cererea a fost respinsă de plenul Senatului, comunicarea oficială fiind primită de DNA în 4 iunie.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. D/ le K:I faceti de rusine natia germana!!!

    1. Ratacitule, Iohannis este sas, cetatean roman si absolut din intamplare si presedintele Romaniei. 

      Exact așa e ! Doar că întâmplarea asta e puțin mai pozitivă decât întâmplarea care s-ar fi putut întâmpla dacă întâmplător ar fi ieșit din urnă balaurul Ponta ! Ar fi fost mult mai greu pentru țara asta decât cu bourul Ponta prim-minotaur al Ro!

    Johannis a inceput sa imi displaca la fel ca Basescu. Ce te poti astepta de la un presedinte ales pe turnanta cu fonduri nelimitate?. Impresia mea este ca presedintele cu care ne-au procopsit nu are nimic comun cu romania. Obsesia asta de a il inlocui pe Ponta cu Predoiu pe motiv ca Ponta a falsificat niste facturi/contracte iar DNA-ul nu va vedea niciodata cum a mers biroul de avocatura al lui Predoiu cand Predoi era ministru al justitiei mi se pare nesanatoasa pentru Romania.

    1. Păpușă diver sionistă, specializată în diseminarea de falsuri, ca și pontaȘovaDragnea, diferența e că voi sunteți infractori în proporție de 90%, iar ceilalți de 20% ! De-asta sunt de preferat ceilalți: Băsescu, Johanis etc.! NU că sunt ei mai frumoși. E simplu!

      Atentie, nu este vorba de falsificare acte oficiale, precum facturile. Asta ar fi grav. Ci de antedatarea unor rapoarte de activitate. Ca si cum ai antedata niste cereri de concediu, dupa ce ai lipsit de la serviciu. Facturile au fost datate corect.

      Bai umbra resq ule, culmea nesimtirii este sa il iei pe Ponta sau Sova ca au falsificat repoarte de activitate, anexe sau cine stie ce rahaturi si sa ramana liberi si voiosi cei ce au furat peste un milard de euro de la Hidroelectria, si Turceni. Mai mult, gainaria cu rapoartele de activitate se numeste pompos "dosarul Turceni" sa creada lumea ca PSD-ul a avut o legatura in devalizare. A doua minciuna este ca Basescu&Johanis sunt acelasi aluat si ca sunt preferati de cei care ni i-au impus cu diverse ocazii si pretexte. As fi preferat sa fi castigat democratic niste alegeri. In tara... Votati de cei care platesc taxe nu de ratatii din dispora si de cei care ii mana pe facebook ca pe niste oi imbecile... SImplu prietene, ca sa poti intelege.

      calitatea de imbecil se castiga in lupta de zi cu zi, nu se primeste printr-o simpla votare. De exemplu tu esti un imbecil adevarat, deoarece intr-adevar aceste rapoarte de activitate , anexe sunt niste boolsheet. Problema este cum poti sa demonstrezi ca s-a furat la Hidroelectrica? Ce s-a furat?Pastravii sau somonii. Domnul Comandant a facut extrem de mult pentru tara. De ce il injuri nu inteleg. Si eu sunt unul din ratati, recunosc, insa in calitatea de imbecil nu pot sa nu trec cu vederea ca tripleta Mobius , Roiss , Treichl ti-a trecut neobservata. Nu ai nimic de spus aici si mai ales ce parere ai ca de ziua copilului insideri de la Erste Bank erau de parere ca sunt necesare 2 miliarde de euro. Ia si citeste de la Reuters nu de la domnul Comandant "Die Erste Group will sich Insidern zufolge in Rumänien von faulen Krediten in Milliardenhöhe trennen. Die rumänische Tochter BCR plant den Verkauf solcher Darlehen in Höhe von rund zwei Milliarden Euro, sagten drei mit den Plänen vertraute Personen der Nachrichtenagentur Reuters." Acum intelegi cum alearga iepurasu :-)

      .....Ci de antedatarea unor rapoarte de activitate.... care, fiind vorba de unsul in fruntea tarii este mult, mult mai grav. Asta daca poti sa pricepi.

      Trist, dar adevarat maestre Bestea. Vezi ce poate sa faca Trecheil cu boii! 

      aceea nu a fost de asemenea antedatare....Da trebuie sa fii cel mai mare bou pentru a-ti da seama. Asa ca mine :-)

      abia astept sa-l intreb pe domnul Treichl de ce a facut bad bank din Erste Bank cand a transferat cele 70 milioane credit de la BCR la Erste. Situatia este aceeasi ca in 2012. Daca ai observat chiar in ziua in care domnul Ponta primea citatia domnul Isarescu iesise repede cu declaratia ca intram in Euro cand o sa fim capabili. Probabil ca la mitingul la care se vor intalni domniile lor trebuiau sa fie clare pozitiile. Domnul Comandant a spus ca vrem sa intram in Euro in 2015, domnul Navigator a spus 2019. Se pare ca raspunsul optim este un suras irezistibil. Il am pe video cand l-am intrebat pe Comandant daca mentinem cursul. O sa-l incarc. E genial. Te pup si nu fii trist. Imbecilii vor castiga.

    Dute Ponta, dute acum! 

    1. astia sunt votantii lui giohanis?....sau mai bine zis chiolhanis?....."unii mai batrani....dar fara prea multa scoala".....alo.....nenea, dute....se scrie....du-te......dar acum cand v-ati luat tara inapoi.....nu ma conteaza cat de agramati sunteti!.....ce pretentii sa ai de la sustinatorii unuia care din salariul de bugetar toata viata.....a acumulat 6 case....hai, va pupa unul mai tanar si fara creier spalat!

      Nu va ajunge cat ati furat si nenorocit România, lăturilor, care nici socialiști, nici comuniști nu sunteți....! Voi vorbiți de cilane ? Sunteți cei mai proști dintre securiști și cei mai idioți dintre comuniști. Voi n-ați fi în stare nici măcar să impuneți socialismul, darmite o formă decentă - pe cale de dispariție - a acapitalismului.

      Mai bine un Johanis lent decât un Ponta imbecil și infractor! Iak! 

      Am scris fara, ca sa plece mai repede;nu sunt sigur daca "cu ceva scoala" si pe deasupra ceva mai tanar, poti sa pricepi. Cred ca trebuie sa te mai coci, pontacule. 

    Era o glumă în copilărie : spune...x și trage apa. În acest caz e de spus Tăriceanu !

    Tu vorbești de, băi JoliJoker al democrației liberale, despre încălcarea Statului de drept? Tu care ai spart a doua oară, după Jokerul de Câmpeanu, PeNeLeul ...! Ești o scursură lăturalnică ! Păcat de Amedeo! Probabil că a fost deo cheat când te-a lansat pe tine în politică... 

    De catre postacii analfabeti de pe forum. Ponta nu este acuzat de coruptie si nici de furt sau abuz in functie.

    Singura acuza asupra lui Ponta este ca a antedatat niste hartii, rapoarte de activitate, similare cererilor de concediu sau ale altor documente justificative interne, nu a unor documente oficiale precum facturi, declaratii de avere sau venit. Ca sa fie clar pentru toata lumea. Probabil ca daca va prinde pe voi fiscul cu asa ceva primiti doar o amenda. Ponta este chemat la DNA si isi da demisia. Halal justitie. 

    1. Te-ai făcut avocat la firma lu Șova, pentru Ponta ? Dacă nu suntem in discreți, de unde ști matale așa precis acuzațiile??? Că io știam că ele nu sunt publice până la trimiterea dosarului în instanță...

      Hai că sunteți prea mulți pontălăi pe-aici... Vă plătește Bursa bursă de pontat aici ? Hă, hă, hă ! 

      Ieri de catre Bursa.

    Cam asa se petrec lucrurile si in fotbal. Cand nu poti obtine victoria pe teren incerci la "masa verde"...E regretabil ca DNA-ul, cu stiinta sau fara, da impresia ca face anumite jocuri politice..

    1. Prefer o masă verde, decât una roșie sau porto-gălbejită!

      Hă, hă, hă ! 

    Unul dintre cei mai duri critici ai lui Ponta, prof Valentin Stan a spus ca este lovitura de stat by the book ce a facut DNA. Case closed.

    Opozitia unita cu DNA rastoarna guvernul Ponta.Dupa cazul femei nevinovate credeam ca se vor lua unele masuri cu procurori din DNA etc.si ma surprins pozitia Presedintelui.Dupa ce am vazut ieri nu ma mai surprinde.DNA lucra in colaborare cu opozitia.Oare presedintele din ce postura a castigat alegerile?Cand vezi cum se lucreaza in justitie si politicienii mai poti avea incredere in ei?

    Make, nu reactionezi la o asa halva? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb