Ponta: "Vom colabora cu PNL pentru oprirea abuzurilor puterii"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 23 februarie 2010

Victor Ponta

Victor Ponta

Noul lider social-democrat, Victor Ponta, a declarat, ieri, la finalul Biroului Permanent Naţional al partidului, că PSD va deveni principalul partid de opoziţie şi, tot-odată, adversarul tuturor partidelor de dreapta, inclusiv al PNL.

Potrivit Agerpres, Victor Ponta a explicat: "PSD rămâne principalul partid de opoziţie, rămâne singurul reprezentant al stângii pe scena politică. Vom colabora cu PNL când va fi vorba de salvarea, de păstrarea valorilor democratice, de oprirea abuzurilor unei puteri care devenit mult prea puternică. În rest, PNL - cu tot res-pectul pe care îl am pentru unii dintre liderii săi - este un partid de dreapta. Vom avea foarte puţine puncte în comun din punct de vedere ideologic, program politic, şi cred că vom fi nişte adversari serioşi dar foarte puternici pentru toate partidele de dreapta".

În ceea ce priveşte posibilitatea înfiinţării unui nou partid de centru-stânga de către grupul parlamentarilor independenţi, Victor Ponta a precizat că nu se teme de acest scenariu.

Preşedintele PSD a declarat: "Nu am nici un fel de teamă că se va face un alt partid, o altă grupare. Vreau să ne facem datoria faţă de electoratul nos-tru, să creăm o alternativă viabilă şi o să vedeţi că o să reuşim acest lucru".

Totodată, privind plecările din partid, Victor Ponta spune că le regretă, dar că unii social-democraţi nu pot merge pe un drum nou.

În schimb, Ponta a menţionat că a fost înştiinţat de Nicu Bănicioiu (n.r. preşedintele Tineretului Social Democrat) că, deja, există sute de mii de oameni tineri care vor să se înscrie în PSD.

Năstase, şeful Consiliului Naţional, Andronescu prim-vicepreşedinte

Victor Ponta a declarat că îl va susţine pe Adrian Năstase la preşedinţia Consiliului Naţional al partidului.

Preşedintele PSD a menţionat: "La Consiliul Naţional trebuie să stabilim liniile politice, sigur, în baza în ceea ce s-a decis la Congres. Consiliul Naţional chiar este locul în care vorbim de politici, de proiecte. Dacă reducem şi Consiliul Naţional tot la o alegere de preşedinte, vă spun de pe acum, că, indiferent de cine va fi ales, eu unul voi fi nemulţumit".

În ceea ce priveşte postul de prim-vicepreşedinte, Victor Ponta a menţionat că Ecaterina Andronescu, vicepreşedintele cu cele mai multe voturi obţinute la Congres, ar putea să îndeplinească acest deziderat.

Crin Antonescu: "Ponta va găsi un partener în PNL dacă va reforma stânga politică"

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, că relaţia dintre liberali şi social-democraţi va fi aceeaşi şi după alegerea lui Victor Ponta în funcţia de preşedinte al PSD, dar a subliniat că există şi posibilitatea ca social-democraţii să aibă un partener în PNL, dacă Victor Ponta va reuşi să reformeze stânga.

Potrivit Agerpres, Crin Antonescu a declarat: "Din punctul nostru de vedere, relaţia cu PSD va fi aceeaşi. (...) PSD este, aşa cum am spus şi când el era condus de Mircea Geoană, principalul nostru adversar ideologic, principalul nostru adversar de doctrină şi, în evaluarea mea, pe termen lung, principalul nostru adversar pur şi simplu".

Preşedintele PNL a subliniat, însă, că liberalii vor fi partenerii lui Victor Ponta în încercarea acestuia de reformă a stângii şi a evidenţiat că PNL şi PSD îşi pot conjuga acţiunile din opoziţie, în condiţiile în care "România este stăpânită de un partid stat", împotriva "abuzurilor" actualei puteri. (A.G.)

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. PNL si PSD (sau invers) isi pot continua actiuniledin opozitie; acesta-i singurul lucru adevarat din toata gargara declaratiilor ; vor colabora , dar vor fi adversari. 

    In momentul in care , oricare dintre cele doua partide ar ajunge la putere -dar celalalt in opozitie, acestea isi vor da arama pe fata si vor arata ce a vrut sa insemne "monstruoasa si majoritara coalitie" falfaita de Geoana si Antonescu in incercarea de debarcare a guvernului Boc. 

    N-a fost sa fie; a fost POC.

    1. Ce s-a intamplat cu Geoana ? l-a luat Vantul ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb