Porsche România estimează creşterea cotei sale de piaţă cu minimum 13%, anul viitor

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Companii / 11 octombrie 2017

Porsche România estimează creşterea cotei sale de piaţă cu minimum 13%, anul viitor

Brent Valmar, manager general Porsche România: "Volumul total de livrări al grupului se va situa în jurul a 31.900 de unităţi, anul acesta"

Porsche România prognozează că, anul acesta, piaţa totală de autoturisme din ţara noastră va fi de aproximativ 130.000 de unităţi, în creştere cu circa 16% faţă de 2016, conform managerului general al grupului, Brent Valmar.

Domnia sa a declarat ieri, într-o conferinţă de presă: "Prognozăm că piaţa de autovehicule comerciale uşoare va ajunge, până la sfârşitul anului, la aproximativ 22.500 de unităţi, în creştere cu minim 10% faţă de 2016".

Potrivit domnului Valmar, afacerile Porsche România vor spori cu 10% pe segmentul autoturismelor şi cel al autovehiculelor comericale uşoare.

Oficialul companiei a spus: "Industria auto se află în faţa unor transformări, a unor modificări de paradigmă, distructive, şi este foarte important ca reţeaua noastră de distribuţie să le poată face faţă".

Cota totală de piaţă a grupului Porsche România va înregistra, anul viitor, o creştere de minimum 13%, a mai precizat domnul Valmar, adăugând că anul acesta volumul total de livrări al grupului se va situa în jurul a 31.900 de unităţi. Compania îşi propune ca în 2018 să crească cifra la 36.000 de unităţi.

"Avem 106 contracte de distribuţie cu partenerii noştri şi contăm anul viitor pe o creştere, ţinând cont de trendul anilor anteriori. Vom înregistra în 2017 un volum de piese şi accesorii vândute de peste 74 de milioane de euro, pe fondul intrărilor masive de maşini second-hand în ţara noastră şi pe fondul evoluţiei parcului auto", a mai spus Brent Valmar.

Domnia sa a mai afirmat: "Piaţa auto din ţara noastră este sub o presiune imensă, prin intrarea de maşini vechi, multe de peste 10-12 ani (peste 70% din volumul de maşini second-hand intrate), în parcul auto de la noi. Avem unul dintre cele mai îmbătrânite parcuri auto din Europa. Prognozăm că până la finalul anului vor intra 600.000 de astfel de maşini în ţara noastră. Avem nevoie stringentă de o strategie de mobilitate. Este necesară modernizarea sistemului de taxare şi întinerirea parcului auto, precum şi de modificarea infrastructurii, atât rutiere, cât şi staţii de încărcare a maşinilor electrice".

Conform oficialului Porsche România, grupul a lansat în 2017 vânzările de maşini electrice şi hibrid, livrând 20 de astfel de autoturisme Volkswagen şi 15 marca Audi, iar estimările pentru 2018 arată depăşirea limitei de 200 de vehicule, în special de la cele două branduri menţionate.

Maşinile electrice actuale, ale grupului Porsche, au o autonomie de 300 de km, iar cele noi vor avea o autonomie sporită, de 400 sau chiar 600 de km, a menţionat domnia sa.

Domnul Valmar a mai spus că grupul a adus un volum de 2610 maşini livrate prin programul Rabla, până în prezent, precum şi o contribuţie de 470,9 milioane de lei la bugetul de stat, în 2016, din taxe şi impozite.

Porsche Finance Group România a înregistrat, în primele nouă luni ale anului în curs, o creştere cu 16% a numărului de noi contracte încheiate, şi cu 12% a portofoliului, a declarat, ieri, David Gedlièka, Chief Executive Officer Porsche Finance Group România.

Porsche Finance Group a lansat, ieri, ShareToo, un serviciu de car sharing, de care pot beneficia companiile mari, cu o nevoie ridicată de mobilitate. Reprezentanţii companiei estimează că numărul clienţilor, pentru acest serviciu, va creşte considerabil în următorii ani.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa vanda cat mai multe TDI-uri d-alea cu NOx-ul pan' la cer!!!

    1. Sa se vanda. Mai decat ine benzinare care scot sute de grame pe km de CO2 si al caror continut de NOx nici macar nu se masoara ! Este necesar sistemul de taxare pentru Brent Valmar si gasca lui dar pentru populatia care are nevoie de mobilitate situatia este diferita. Pana cand sa se faca legi doar in beneficiul vanzatorilor de autoturisme?. De ce in loc de 2-3000 de EUR cat costa o masina second hand este mai bine sa scoti din tara 20.000 ? Iluzoriul NOx un gaz care se si descompune singur in atmosfera este mai periculos decat scoaterea din tara a 15.000 de EURo in plus pentru fiacare masina? Romania nu are industrie proprie de protejat ! (argatii de la Dacia nu merita efortul iar mafiotii impropriu numiti dealeri auto ar trebui rasplatiti altfel pentru regulile lor ticaloase care au facut ca Romania sa aiba cel mai imbatranit si slab calitativ parc auto din europa)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb