"Porsche" şi "Volkswagen" retrag de pe piaţă autoturisme Cayenne şi Touareg

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 1 martie 2004

Producătorul german de automobile "Porsche" a anunţat, la sfîrşitul săptămînii trecute, că a retras de pe piaţă 22.158 de autoturisme modelul Cayenne din cauza unor probleme de cablare, informează Reuters. În acelaşi timp, "Volkswagen" a spus că 6.500 de autoturisme modelul Touareg necesită reparaţii. Ambele modele, construite pe aceeaşi platformă, aveau un defect de construcţie care ar fi putut să provoace un incendiu la cablurile de sub bord. "Porsche" a subliniat însă că nu are cunoştinţă de vreun accident care să fi fost cauzat de această problemă. Un arc din componenta frînei de mîna ar fi putut avaria cablurile adiacente, a declarat un purtător de cuvînt al "Porsche", care a adăugat că decizia retragerii acestor automobile de pe piaţă reprezintă o simplă măsură de precauţie luată ca urmare a unor testări îndelungate.

Toate cele 22.158 de autoturis-me Cayenne produse între octombrie 2002, data lansării, şi iulie 2003 vor trebui să se în-toarcă în atelierele producătorului de automobile, această cifră incluzîndu-le pe cele 11.355 vîndute în Statele Unite unde automobilul de teren este foarte popular. "Porsche" a anunţat că toţi proprietarii de Cayenne - care, ca şi Volkswagen Touareg, are frîna de mînă modificată sub formă de pedală - au fost anunţaţi că acele cabluri cu potenţial de risc pot fi mutate cu relativă uşurinţă.

"Volkswagen" a anunţat că, de la sfîrşitul lunii ianuarie şi pînă în prezent, a notificat 6.500 de proprietari de Touareg din Europa cu privire la această problemă, pe care cel mai mare producător european de autoturisme o are în comun cu "Porsche".

În Statele Unite, "Volkswagen" a declarat că problema a fost depistată încă din vara trecută şi că s-au luat măsuri ca, din totalul de 620 de autoturisme Touareg afectate, majoritatea să fie modificate înainte de livrare, astfel încît a fost nevoie ca doar 60 de bucăţi să fie aduse înapoi în fabrică.

NOTĂ: Pînă la închiderea ediţiei, domnul Brent Valmar, directorul general al "Porsche România" nu a răspuns la întrebarea ziarului nostru referitoare la numărul automobilelor Cayenne şi Touareg, cu astfel de probleme, existente pe piaţa românească.

Profit diminuat la jumătate pentru "Volkswagen"

Profiturile "Volkswagen" au scăzut cu 58% anul trecut, de la 2,6 mili-arde de euro la 1,1 miliarde de euro, determinîndu-l pe producătorul german de automobile să declare că intensifică cercetările pentru diminuarea costurilor.

Consiliul director a aprobat programul de reducere a costurilor, compania refuzînd să dea alte detalii în acest sens. "Volkswagen" a început să aibă probleme la lansarea noii versiuni a modelului Golf. Ca să atragă clienţii, compania a dotat maşina cu aparate aer condiţionat în valoare de 1250 de euro, pe care le-a oferit gratis. Preţul noului model a fost menţinut la acelaşi nivel ca şi al modelului precedent, de 15.220 euro. Vînzările au crescut cu doar 0,2%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb