Portugalia va avea cea mai mare centrală de energie solară din lume

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iulie 2006

"GE Energy Financial Services", "PowerLight Corporation" şi "Catavento" Lda vor construi cea mai mare centrală solară fotovoltaică din lume. Aceasta va avea o capacitate de 11 megawaţi, va conţine 52.000 de module fotovoltaice şi va fi construită într-o singură locaţie - Serpa - Portugalia, la 200 kilometri sud-est de Lisabona, într-una dintre cele mai însorite regiuni ale Europei.

"GE Energy Financial Services" SUA va finanţa dezvoltarea proiectului, a cărui valoare va atinge 75 de milioane de dolari, şi va deţine dreptul de proprietate asupra centralei. "PowerLight" SUA, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de energie solară, a proiectat centrala solară şi urmează să se ocupe de operarea şi întreţinerea sa, utilizând sistemul PowerTracker. Compania portugheză "Catavento", lider în domeniul energiei regenerabile, a dezvoltat proiectul centralei şi se va ocupa de gestionarea sa. Livrările de materiale au început deja, iar lucrările de construcţie au debutat în luna mai. Proiectul, cu o suprafaţă de 60 de hectare, se întinde pe panta orientată către sud a unui deal, în centrul unui teren agricol care va fi în continuare folosit pentru agricultură. Centrala va deveni operaţională începând cu luna ianuarie 2007.

Alex Urquhart, preşedinte al "GE Energy Financial Services", declară: "Această investiţie reprezintă un pas important pentru < GE Energy Financial Services >, nu numai pentru că este cea mai mare centrală solară fotovoltaică din lume, ci şi pentru că este primul nostru proiect din Europa care foloseşte energia solară. Proiectul va contribui substanţial la atringerea ţintei de un miliard de dolari pe care ne-am stabilit-o pentru portofoliul nostru global de produse destinate energiei rege-nerabile".

Instalaţia solară Serpa va produce electricitate suficientă pentru a acoperi necesarul a 8.000 de locuinţe şi va economisi peste 30.000 de tone pe an de emisii de gaze cu efect de seră, în comparaţie cu generarea unei cantităţi echivalente de energie prin utilizarea de combustibili fosili.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb