Poşta Română ar putea acţiona în instanţă ACL

E.D.
Politică / 24 octombrie 2014

Compania Naţională a anunţat că ar putea acţiona în instanţă Alianţa Creştin - Democrată, pentru prejudicii de imagine aduse în mijlocul procesului de privatizare, după ce ACL a acuzat Oficiul Judeţean de Poştă Sibiu de "comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice", precum şi că Poşta Română ar folosi "bani publici" pentru distribuirea unor flyere de campanie.

În urma acuzaţiilor publice aduse de ACL, compania transmite: "Poşta Română este companie cu acţionariat majoritar de stat, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, şi nu este instituţie publică finanţată din bani publici. Activitatea operatorului naţional de servicii poştale se derulează în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.13/2013 privind serviciile poştale, cu modificările şi completările ulterioare, şi se susţine din bugetul propriu. Astfel, acuzaţiile reprezentanţilor ACL potrivit cărora Poşta Română foloseşte bani publici pentru distribuţia de flyere de campanie sunt false şi complet nefondate, iar compania îşi rezervă, la rândul ei, dreptul de a acţiona în instanţă această alianţă politică pentru gravele prejudicii de imagine aduse în mijlocul procesului de privatizare".

Poşta Română reaminteşte faptul că distribuie flyerele incriminate de ACL, dar şi pe cele ale altor candidaţi la alegerile prezindenţiale din toamna acestui an (printre care şi Monica Macovei şi Călin Popescu Tăriceanu), pe baza unui contract comercial plătit. Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului Postmesager Plus, serviciu de care s-au folosit, în campaniile electorale trecute, inclusiv partidele care alcătuiesc în 2014 Alianţa Creştin Liberală (ACL).

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, Compania Naţională Poşta Română respinge orice acuzaţie de partizanat politic şi, similar celorlaţi operatori de profil care activează pe piaţa serviciilor poştale, nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul eminamente politic al mesajului livrat. Potrivit prevederilor legale, beneficiarul serviciilor prestate este cel care trebuie să-şi asume întreaga răspundere pentru conţinutul de text şi imagine a trimiterii, în cazul în care acestea încalcă legislaţia ţării sau normele specifice în domeniu.

Operatorul naţional de servicii poştale este pregătit să demonstreze în instanţă legalitatea acestui contract, dar şi acuzaţiile nefondate vehiculate în mod agresiv de reprezentanţii ACL. Poşta Română respinge strategia reprezentanţilor ACL de a folosi compania ca instrument de manipulare în disputa politică şi îi roagă pe toţi cei implicaţi în campania electorală să dea dovadă de responsabilitate, în condiţiile în care afirmaţiile lor incriminează pe nedrept activitatea a nu mai puţin de 27.000 de salariaţi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vreti sa obtineti un venit suplimentar lucrand online cateva ore pe zi? Pentru detalii, trimiteti textul “info” la adresa de email: nicolai.ungureanu@yahoo.com

    Serviciul postal special creat se numeste infoelectoral si nu Postmesager plus,numai ca la acest srviciu nu se pot da discounturi cala Postmesager.

    PSD in data de 13 oct a semnat contractul si tot in 13 oct a si prezentat trimitetile !!?? Stiti cati alti dorirori de servicii postale contractate stau de luni de zile si asteapta semnarea contractului ?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb