Poşta Română Broker de Asigurare lucrează de azi cu 7 companii de asigurări

A.C.
Bănci-Asigurări / 29 octombrie 2014

Potrivit directorului general al companiei Poşta Română Broker de Asigurare, Viorel Motoroiu, pentru derularea activităţii noii entităţi au fost încheiate contracte cu şapte companii de profil printre care Citi Insurance, Euroins, Allianz şi Uniqa.

"Brandul Poşta Română are un caracter aparte. Noi vom capitaliza pe relaţia factor poştal-client. Factorii poştali vor fi plătiţi cu comision pentru fiecare asigurare încheiată. Primele asigurări se vor face începând de azi la Oficiul poştal Dacia din Bucureşti, iar de mâine în Oficiul 39 din Iancului. Până la finele anului vrem să ne extindem la nivelul întregii Capitale şi, ulterior, în ţară la oficiile poştale cu trafic. Au fost semnate contracte cu şapte companii de asigurare până în acest moment, printre care Citi Insurance, Euroins, Allianz şi Uniqa", a precizat Motoroiu.

Conform şefului Poşta Română Broker de Asigurare, până la sfârşitul anului, numărul celor care vor lucra în noua companie va fi de maximum 10 persoane, la ora actuală lucrând în companie 4 persoane. De asemenea, pentru 2014 se estimează venituri brute din comisioane în valoare de 100.000 de lei, în timp ce pentru 2015 cuantumul ar putea ajunge la 2,5 milioane de lei brut, tot din comisioane.

Brokerii de asigurări vor trebui, până la finele anului 2015, să îşi majoreze capitalul social de 10 ori, la 250.000 lei, şi vor constitui, de la 1 ianuarie, fonduri proprii reprezentând 4% din primele anuale intermediate, dar nu mai puţin de 15.000 euro, potrivit unui proiect de normă ASF.

Potrivit reprezentanţilor Poştei, capitalul social de 250.000 de lei a fost deja asigurat.

"În vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare ca broker de asigurare şi/sau de reasigurare, solicitantul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: a) să fie persoană juridică română a cărei denumire să nu inducă în eroare publicul, in sensul creării confuziei cu o altă entitate din orice domeniu de activitate, autorizată în România şi să cuprindă în mod obligatoriu sintagma "broker de asigurare", "broker de asigurare-reasigurare" sau "broker de reasigurare", după caz, în limba română ori într-o limbă de largă circulaţie internaţională; b) să aibă un capital social subscris şi vărsat în formă bănească, a cărui valoare nu poate fi mai mică de 250.000 lei (...)", se precizează la articolul 3 din proiectul de normă.

De asemenea, la punctul 13 al articolului 7 din proiectul de act normativ se spune că brokerul trebuie să aibă o capacitate financiară (fonduri proprii) care în permanenţă să fie la nivelul de 4% din suma primelor anuale intermediate, dar nu mai puţin de 15.000 euro. Reglementările actuale nu prevăd condiţii referitoare la fondurile proprii ale brokerilor.

"Brokerii de asigurare şi/sau de reasigurare autorizaţi la data intrării în vigoare a prezentei norme vor proceda la majorarea capitalului social la nivelul prevăzut la articolul 3, litera b) din această normă, până la data de 31 decembrie 2015, iar prevederile art. 7, punctul 13 vor fi respectate începând cu data de 1 ianuarie 2015", se menţionează în proiectul de normă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb