POTENŢIAL AL RESURSELOR MINERALE,  România, între primele cinci ţări din UE

E.D.
Miscellanea / 10 aprilie 2014

România se află între primele cinci ţări din Uniunea Europeană din punctul de vedere al potenţialului resurselor minerale de care dispune, a declarat, astăzi, Grigore Pop, director general în Agenţia Naţională de Resurse Minerale, în cadrul Forumului Economic Minier.

"România se află în primele cinci ţări din Uniunea Europeană în privinţa potenţialului de resurse minerale, potrivit datelor pe care le au la dispoziţie autorităţile de profil din fiecare ţară. Din păcate, dacă vorbim de exploatare, suntem mai jos decât atât", a spus Pop.

El a menţionat că România dispune de aproape tot spectrul de resurse minerale posibile, începând cu hidrocarburi, metale feroase şi neferoase, cărbune, materiale de construcţii, roci de tot felul, precum şi ape minerale.

Anterior, în cadrul aceleiaşi conferinţe, Sorin Găman, director general adjunct al Direcţiei Generale de Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei, a spus că minele închise în care încă există resurse bogate ar trebui redeschise, ceea ce va fi posibil după aprobarea noii legi a minelor.

"Am închis 550 de mine în ultimii ani din cauza ineficienţelor economice şi tehnologiilor învechite, dar tehnologiile au avansat şi există mulţi investitori care vor să investească în acest domeniu. Noua lege a minelor va prevedea şi redeschiderea unor mine. Credem că noua lege trebuie aprobată de urgenţă, pentru că multe resurse ale României sunt în mine închise, halde de steril şi iazuri de decantare", a subliniat Găman.

El a precizat că noua lege a minelor va ţine cont şi de interesele comunităţilor locale.

Potrivit acestuia, vor fi incluse în noul act normativ şi o serie de rezerve strategice, care vor avea un regim special. Găman a mai spus că noua lege a mineritului ar putea fi aprobată spre finele acestui an, în a doua sesiune a Parlamentului.

La începutul lunii ianuarie, premierul Victor Ponta declara că legea minelor este una absolut necesară. "În mod sigur este o lege necesară pentru că, dincolo de propagandă, se referă la foarte multe resurse naturale şi avem foarte multe situaţii de blocaj. Remin Baia Mare ar fi, să zic, prima care îmi vine în minte, dar sunt şi altele", a spus Ponta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb