POTRIVIT ANALIŞTILOR, "UniCredit" va fi nevoită să-şi majoreze capitalul cu 6 miliarde euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 iunie 2011

În ultimii trei ani, "UniCredit" a obţinut 7 miliarde euro, prin două majorări de capital.

În ultimii trei ani, "UniCredit" a obţinut 7 miliarde euro, prin două majorări de capital.

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, va fi nevoită să obţină circa 6 miliarde euro (8,7 miliarde dolari) ca să se alinieze la condiţiile mai stricte privind rata adecvării capitalului, spun analiştii citaţi de agenţia Bloomberg.

"UniCredit", singura bancă italiană inclusă în testele de stres ale Uniunii Europene care nu a anunţat încă vreo emisiune de acţiuni, va aproba, probabil, o majorare de capital de 6 miliarde euro în 2011, conform Bloomberg.

Directorul executiv al "UniCredit", Federico Ghizzoni, care va prezenta un nou plan de afaceri pentru bancă până la finele anului, a declarat, în mai multe rânduri, că instituţia are o rată de adecvare a capitalului suficientă pentru alinierea la noile reglementări Basel III anunţate până în prezent.

"UniCredit" îşi analizează strategia pentru creşterea profitabilităţii, după ce, anul trecut, în conducerea instituţiei au avut loc unele schimbări: Ghizzoni a preluat postul de director executiv după demisia lui Alessandro Profumo.

"Reglementările Basel III pot crea probleme uriaşe. Sunt de acord cu reguli mai stricte, dar problema este că investitorii se aşteaptă ca băncile să aibă de acum niveluri ale capitalului cerute de autorităţi pentru 2019", a spus, recent, Ghizzoni.

"UniCredit ar putea fi considerată o instituţie de credit de importanţă sistemică şi i s-ar putea cere o rată de adecvare a capitalului similară celei a Intesa Sanpaolo. Asta înseamnă că ar fi necesară o majorare a capitalului cu 6-7 miliarde euro", a afirmat Paola Sabbione, analist în cadrul "Deutsche Bank".

Potrivit spuselor lui Ghizzoni, "UniCredit" aşteaptă, încă, să vadă dacă este considerată instituţie financiară de importanţă sistemică şi care sunt cerinţele pentru astfel de bănci.

"UniCredit" şi-a majorat cu 56% profitul în primul trimestru din acest an, la 810 milioane de euro, în timp ce rata de adecvare a capitalului a crescut la 9,06% în martie, de la 8,58% la sfârşitul lunii decembrie.

Comitetul Basel pentru supraveghere bancară a aprobat, anul trecut, reguli preliminare mai stricte pentru bănci, care trebuie să deţină capital echivalent cu 7% din active până la sfârşitul anului 2018. Comitetul Basel discută, de asemenea, ca instituţiile financiare considerate de importanţă sistemică să fie obligate să aibă capital de rezervă echivalent cu 3% din active, evaluate în funcţie de risc.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb