POTRIVIT BĂNCII ANGLIEI, VOR FACE FAŢĂ PANDEMIEI  Instituţiile de credit din Marea Britanie au suficient capital

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 august 2020

Băncile britanice deţin suficient capital ca să continue să acorde împrumuturi companiilor din ţară şi, de asemenea, să absoarbă pierderi de zeci de miliarde de lire sterline ce pot să apară în contextul pandemiei de Covid-19, conform Băncii Angliei (BoE).

Comitetul de Politică Financiară (FPC) din cadrul BoE a informat ieri, conform Reuters, că societăţile britanice s-ar putea confrunta cu un deficit de lichidităţi de până la 200 de miliarde de lire sterline (263 miliarde de dolari), iar băncile ar putea să înregistreze pierderi din credite de cel mult 80 de miliarde de lire.

"Considerăm că băncile au capacitatea şi este în interesul colectiv al sistemului bancar să continue să sprijine întreprinderile şi gospodăriile în această perioadă", a precizat FPC în Raportul de Stabilitate Financiară, menţionând însă: "Sistemul bancar nu poate fi rezistent la toate efectele negative posibile, întrucât vor fi, în mod inevitabil, consecinţe economice severe, care vor fi o provocare pentru capacitatea de creditare a băncilor. Vor fi costuri atât pentru bănci, cât şi pentru economie, per ansamblu".

Conform FPC, un test de stres privind creditorii britanici a arătat că pentru a-şi diminua rata de capital cu mai mult de 5 puncte procentuale, băncile ar trebui să suporte deprecieri din credite de aproximativ 120 de miliarde de lire sterline. FPC adaugă că va fi necesar ca pierderea cumulată din PIB, din cauza Covid-19, să fie de două ori mai mare decât proiecţia actuală a băncii centrale (de -9,5%) ca să producă astfel de pierderi.

BoE se aşteaptă ca economia Marii Britanii să aibă nevoie de mai mult timp ca să revină la dimensiunea anterioară pandemiei de Covid-19.

Ministerul Finanţelor de la Londra a solicitat FPC să examineze dacă este nevoie de modificări ale sistemului financiar al ţării, inclusiv ale reglementărilor, pentru a îmbunătăţi fluxul de finanţe către toate părţile Marii Britanii. Guvernul britanic doreşte să stimuleze regiunile în care investiţiile şi productivitatea sunt sub cele din Londra.

"FPC intenţionează să se concentreze pe examinarea posibilelor distorsiuni în furnizarea de investiţii", conform raportului BoE.

Deşi Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană în ianuarie, iar înţelegerile privind perioada de tranziţie se încheie în decembrie, fără încă un nou acord comercial Marea Britanie-UE în vigoare, raportul băncii centrale de la Londra subliniază că "majoritatea riscurilor privind stabilitatea financiară a Regatului Unit, care ar putea rezulta din perturbarea serviciilor financiare transfrontaliere, au fost atenuate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb