POTRIVIT FINANCIAL TIMES, Guvernul german va sprijini financiar "Opel"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 februarie 2009

Executivul german susţine că desprinderea "Opel" de GM este o decizie care nu poate aparţine decât companiei.

Executivul german susţine că desprinderea "Opel" de GM este o decizie care nu poate aparţine decât companiei.

Guvernul german va acorda un împrumut constructorului auto "Opel", filiala companiei americane "General Motors" Corp., ca să ajute societatea să supravieţuiască în condiţiile crizei financiare, care a generat reducerea vânzărilor, informează Financial Times Deutschland.

Potrivit cotidianului, "Opel" se confruntă cu serioase dificultăţi financiare, iar soarta celor 25.000 de angajaţi din Germania este incertă.

Până acum, executivul de la Berlin doar a evocat posibilitatea acordării, în anumite condiţii, a garanţiilor pentru sprijinul companiei auto germane, după ce "General Motors" a solicitat statului american ajutor financiar în vederea evitării falimentului.

Agenţia Reuters informa, luni, că guvernul german s-a distanţat de vreun angajament faţă de viitorul "Opel", declarând că va aştepta un plan de afaceri înainte să ia în calcul acordarea de garanţii.

Armin Schild, membru al consiliului de supraveghere din cadrul societăţii germane, a declarat, recent, că "Opel" are nevoie de lichidităţi de aproximativ 3,3 miliarde de euro (4,2 miliarde de dolari) pentru a rezista crizei economice actuale.

Conform unui articol apărut duminică, în ziarul german Bild, "Opel" ar putea intra în faliment în luna mai sau iunie, dacă nu va primi un credit de la statul german.

Dacă guvernul de la Berlin va furniza bani companiei "Opel", prin garanţii sau pe alte căi, atunci producătorul auto german va fi capabil să-şi reducă dependenţa de firmamamă, "General Motors".

Separarea "Opel" de GM este o măsură luată în considerare. "General Motors" a deschis calea des­prinderii "Opel" ca parte a unui plan extins de restructurare, care include disponibilizarea a 47.000 de salariaţi la nivel mondial, reducerea producţiei şi închiderea unor fabrici.

"Opel" a luat fiinţă în 1899, iar din 1929 face parte din grupul "General Motors". "GM Europe" produce autovehicule purtând mărcile Opel, Cadillac, Saab şi Chevrolet. Pe lângă uzinele "Opel" din Germania, grupul "GM Europe" mai este prezent în Saragossa (Spania), Gliwice (Polonia), Ellesmere Port (Marea Britanie), Anvers (Belgia) şi Sankt Petersburg (Rusia).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb