POTRIVIT NEW YORK TIMES, "Tata Motors" va plăti două miliarde de dolari pentru Jaguar şi Land Rover

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 martie 2008

"Tata Motors" va plăti două miliarde de dolari pentru Jaguar şi Land Rover

Constructorul auto indian "Tata Motors" Ltd. va plăti aproximativ două miliarde de dolari pentru achiziţia diviziilor britanice Jaguar şi Land Rover aparţinând producătorului de profil american "Ford Motor" Co., anunţă New York Times, citând surse implicate în negocieri. Potrivit acestora, tranzacţia va fi făcută publică astăzi, când angajaţii Jaguar şi Land Rover vor reveni la lucru, după vacanţa de Paşti. Aceleaşi surse susţin că tranzacţia se va finaliza în acest trimestru.

Postul de televiziune indian NDTV Profit a anunţat, ieri, că valoarea achiziţiei este de 2,65 miliarde de dolari.

New York Times notează că "Tata Motors" a decis să continue operaţiunile actuale ale grupului până în 2011 şi să păstreze sediile din Coventry, England. Totodată, se pare că societatea indiană nu va recurge la disponibilizări majore în Marea Britanie.

În legătură cu toate aces­tea, reprezentanţii "Tata" au precizat doar că poartă dis­cuţii cu "Ford", fără să ofere detalii.

Totodată, Financial Times a informat, ieri, că "Tata" va prelua diviziile "Ford", menţionând că acordul dintre cele două părţi va cuprinde şi o contribuţie a companiei americane la finanţarea fondurilor de pensii ale celor două mărci, precum şi promisiunea că va continua să cumpere motoare construite de "Ford".

"Ford" a achiziţionat marca Jaguar în anul 1989, pentru 1,6 miliarde lire sterline (aproximativ 2,1 miliarde euro), iar anul următor a preluat şi Land Rover de la BMW, pentru 1,7 miliarde lire sterline. În ultimii ani însă, "Ford" a început să se concentreze pe restructurarea operaţiunilor în pierdere din America de Nord, după ce, în 2006, a înregistrat pierderi de 12,6 miliarde dolari, iar anul trecut de 2,7 miliarde dolari. În martie 2007, "Ford" a vândut marca Aston Martin pentru 925 milioane de dolari.

La începutul lunii februarie 2008, "Tata Motors" a fost desemnat de "Ford" drept ofertantul preferat, cu care va negocia vânzarea Jaguar şi Land Rover. Atât presa, cât şi sindicatele au anunţat că un acord va fi semnat în cursul lunii martie. Unele surse apropiate societăţii, afirmă că "Tata" a semnat recent un acord pentru contractarea unui credit punte de la "Citigroup" şi "JPMorgan", în valoa­re de trei miliarde de dolari, pe un an. Creditul este suficient pentru finanţarea preluă­rii Jaguar şi Land Rover.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb