POTRIVIT OFICIALILOR FRANCEZI Noul director al Renault - anunţat în curând

Ziarul BURSA #Internaţional #Auto / 15 ianuarie 2020

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, se aşteaptă ca producătorul auto Renault SA să anunţe noul său director general în zilele următoare, transmite Reuters, conform Agerpres.

Statul francez este principalul acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%.

Renault, proprietarul Dacia, este în căutarea unui nou director general, după ce în luna octombrie a anului trecut l-a demis pe Thierry Bollore în ideea de a relansa alianţa cu Nissan.

"Cred că în câteva zile vom putea vedea cine este noul director general de la Renault", a declarat, ieri, Bruno Le Maire pentru postul francez de televiziune CNEWS, fără să menţioneze însă numele candidatului considerat favorit în presă, italianul Luca de Meo, care în urmă cu o săptămână a demisionat din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie de la Seat (grupul Volkswagen).

De asemenea, Bruno Le Maire a denunţat marţi ceea ce a numit "zvonuri răuvoitoare" privind o eventuală rupere a alianţei Renault-Nissan. "Nu acordaţi prea multă atenţie acestor zvonuri răuvoitoare care vizează să destabilizeze un grup industrial care este mândria ţării noastre", a spus Bruno Le Maire, adăugând că aceste zvonuri vin într-un moment în care "dimpotrivă, suntem pe cale să redresăm această alianţă între Renault şi Nissan, care a traversat dificultăţi importante".

La finele anului trecut, acelaşi Bruno Le Maire declara că ar dori ca postul de CEO al Renault să fie ocupat de un profesionist din industria auto, având în vedere procesul de transformare radicală prin care trece sectorul auto.

Tot ieri, constructorii auto Renault şi Nissan au subliniat că alianţa lor nu este în pericol de rupere. Anunţul vine la o zi după ce în media au apărut informaţii referitoare la existenţa unor pregătiri pentru o posibilă disoluţie a alianţei Renault-Nissan, ceea ce le-a provocat o prăbuşire a acţiunilor la bursă.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

"Alianţa Renault-Nissan nu este moartă. Vom demonstra acest lucru în curând", a afirmat preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, într-un interviu acordat cotidianului belgian L'Echo. "Alianţa este solidă şi orice numai nu moartă", a adăugat Senard.

La rândul său, constructorul auto japonez Nissan a dat publicităţii un comunicat de presă în care neagă orice intenţie de a rupe alianţa cu Renault şi Mitsubishi Motors. "Alianţa este sursa competitivităţii Nissan. Prin această alianţă, şi pentru a genera o creştere sustenabilă şi profitabilă, Nissan va căuta în continuare să obţină rezultate pentru toate companiile membre" a precizat constructorul japonez.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb