POTRIVIT OFICIALILOR GERMANI, Compania "Opel" ar putea fi vândută altui ofertant

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 iunie 2009

Preşedintele diviziei europene a "General Motors" Corp., Carl-Peter Forster, aşteaptă definitivarea înţelegerii cu "Magna International" Inc. în luna iulie, iar încheierea afacerii în septembrie.

Preşedintele diviziei europene a "General Motors" Corp., Carl-Peter Forster, aşteaptă definitivarea înţelegerii cu "Magna International" Inc. în luna iulie, iar încheierea afacerii în septembrie.

Gigantul auto american "General Motors" Corp., plasat sub protecţia Legii falimentului, ar putea, teoretic, să încheie un acord cu un alt ofertant pentru divizia germană "Adam Opel" GmbH, anunţă purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, Thomas Steg.

Acesta a afirmat, însă, la finele săptămânii trecute, că "negocierile cu se află într-un stadiu foarte avansat".

Amintim că, la data de 30 mai, guvernul german, condus de cancelarul Angela Merkel, a anunţat că a ales producătorul canadian de componente auto "Magna International" Inc. drept cumpărător al companiei "Opel".

"Magna", care a luptat cu producătorul auto italian "Fiat" SpA pentru preluarea "Opel", s-a angajat să investească financiar în "Opel". Totodată, statul german va asigura un credit punte de 1,5 miliarde euro (2,1 miliarde dolari) companiei germane neprofitabile, în vederea redresării.

"Fiat" nu a participat la reuniunea finală cu oficialii germani privind soarta "Opel", reprezentanţii companiei italiene declarându-se uimiţi de necesarul de lichidităţi al "Opel". Însă, acum, grupul "Fiat" se arată din nou interesat de compania germană, la fel şi grupul american de investiţii "Ripplewood".

Directorul executiv al "Fiat", Sergio Marchionne, a declarat, recent, că încă este interesat de achiziţia diviziei "Opel". Marchionne a afirmat: "Acest lucru nu depinde de noi. Din punct de vedere tehnic, afacerea cu nu a fost finalizată. Vom vedea".

Un alt ofertant, "Beijing Automotive Holding" din China, şi-a prezentat planul pentru "Opel". O delegaţie din partea acestei companii a înştiinţat guvernul german că ar vrea să intre în afacere, dacă înţelegerea cu "Magna" va cădea.

Potrivit declaraţiilor lui Thomas Steg, "Magna" şi GM nu au finalizat termenii afacerii, negociind încă problema pensiilor lucrătorilor "Opel". Nici problema comisioanelor pentru licenţele de producţie nu a fost inclusă în memorandumul de înţelegere încheiat între "Magna" şi GM.

Potrivit cotidianului german Handelsblatt, GM va primi aproximativ 6,5 miliarde euro pentru licenţele "Opel", în următorii zece ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb