POTRIVIT REUTERS ŞI FRANCE PRESSE Giorgia Meloni - favorită să devină prim-ministru în Italia, dar votanţii rămân divizaţi

G.D.
Internaţional / 25 septembrie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Italienii votează astăzi în cadrul unui scrutin care are mari şanse să ducă la instituirea celui mai de dreapta guvern de la Roma de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial şi la desemnarea primei femei prim-ministru, Giorgia Meloni, relatează Reuters, în timp ce France Presse nu exclude ca Mişcarea 5 Stele şi Partidul Democrat să producă surprise, notează Agerpres.

Un locuitor din Roma a declarat pentru Reuters că speră ca dreapta să câştige alegerile.

"Stânga, din câte am auzit, nu are un program serios iar partidele sunt singure, în timp ce dreapta măcar are o coaliţie", a declarat alegătorul pe nume Paolo.

Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem), creditată că a instituit un venit minim pentru cei mai săraci, şi Partidul Democrat (PD, centru-stânga), bine implantate local, ar putea rezerva surprize, în special în sudul ţării, comentează France Presse.

"Eu am votat pentru PD. Am votat mereu pentru dreapta, dar mi-e teamă de dna Meloni, este dreapta intoleranţei", a declarat pentru AFP, la Bologna, Benedetta Tinti, de 28 de ani, angajată într-o companie metalurgică.

Guvernul care va fi instituit va trebui să gestioneze creşterea spectaculoasă a preţurilor, în condiţiile în care Italia are o datorie de 150% din PIB, cea mai ridicată din zona euro după Grecia. În acest context, Planul european de redresare post-pandemie, al cărui principal beneficiar este de departe Italia, va fi indispensabil pentru menţinerea peninsulei pe linia de plutire.

"Italia nu-şi poate permite să se priveze de aceste sume de bani", a declarat pentru AFP istoricul Marc Lazar, caracterizând drept "foarte limitată marja de manevră a lui Meloni asupra economiei". Ea ar putea în schimb să se războiască cu Bruxellesul alături de Varşovia şi Budapesta "în ceea ce priveşte chestiunile de apărare a interesului naţional în raport cu interesele naţionale".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sunt foarte îngrijorat, am auzit ca dacă iese primul lucru care il face maine ii asupreste pe cei din LGBT, poate ii și scoate din țară, dar nu e bai au loc în Bruxelles și acolo sa rămână.

    Ma mir ca nu vad in acest articol cuvantul "fascism" cu referire la Meloni.

    Pentru ca la oficina securista a departamentului externe de la Radio Romania Actualitati asa a fost prezentata. De asemenea , la B1 unde securistul Diaconescu a dat impreuna cu moderatorul cu "fascism" in stanga si dreapta. De unde vine dezinformarea? 

     

    Sa citam din revista Time: 

    "But Meloni’s background worries many. The 45-year-old politician’s interest in politics goes back to at least 1992 when, as a 15-year-old growing up in a working class neighborhood of Rome, she joined the Italian Social Movement. The neo-fascist party was formed in 1946 by supporters of the deposed dictator Benito Mussolini—who teenage Meloni praised as being “a good politician”—and is seen as a predecessor to Brothers of Italy, which Meloni co-founded a decade ago. Meloni has since repudiated her praise of Mussolini, but remnants of the party’s neo-fascist nostalgia remain. Her party’s logo, a tricolor flame, is a symbol of the Italian Social Movement; some of Mussolini’s descendants have even contested elections under its banner. 

    The idea that Meloni’s party seeks to restore Italy’s fascist regime is “ridiculous,” says Ignazi. Nevertheless, her political style has all the trappings of a far-right politician. She has warned of the dangers of “ethnic substitution” spurred by immigration (a not-so-veiled reference to the “great replacement” conspiracy theory) and has railed against “Brussels bureaucrats,” “the LGBT lobby,” “climate fundamentalism,” and the “globalist” left." 

     

    Ce este ironic este faptul ca nazistii de la Kiev, care sunt pe fata nazisti, cu zvastici tatuate pe corp, cu zvastici pictate pe masinile de lupta, cu ecusoane cu cranii pe uniformele militare.... de aceia nu se spune nimic nici la RRA, nici la B1, nici la euronews, nici in pozitiile descendentei de nazist Ursula.

    Dar nici nu mai vorbim de incursiunea in Vatra Romaneasca a marelui european Ciolos care nu mai avea scuza copilariei asa cum o are Meloni. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb