POTRIVIT SINDICALIŞTILOR Carrefour vrea să taie 1.229 de locuri de muncă în Franţa

Ziarul BURSA #Internaţional / 29 martie 2019

Grupul francez de distribuţie Carrefour vrea să elimine 1.229 de locuri de muncă la hipermarketurile din Franţa, în cadrul unui plan de transformare ce prevede creşterea vânzărilor şi profiturilor celui mai mare grup european de retail, conform unui reprezentat al sindicatului Force Ouvriere, citat de Reuters.

Aceste desfiinţări de posturi vizează raioanele de bijuterii, care vor dispărea din hipermarketuri, anumite posturi de manager, benzinăriile care vor fi automatizate şi unele posturi care au legătură cu gestiunea fluxurilor financiare în magazine, a precizat Michel Engels, reprezentat al sindicatului Force Ouvriere, conform Agerpres. Acesta a adăugat că sindicatele Force Ouvriere, CFDT şi CFE-CGC vor demara negocieri cu conducerea companiei pentru a obţine cele mai bune compensaţii pentru salariaţii afectaţi.

"Este o lovitură dură... dincolo de eliminările de efective se pune sub semnul întrebării viitorul modelului de hipermarket", a spus reprezentantul sindical.

Anterior, Carrefour a confirmat că poartă discuţii cu privire la un acord colectiv, însă compania nu a precizat nicio cifră cu privire la posibilele locuri de muncă ce ar putea fi afectate.

Pentru a relansa vânzările la hipermarket-urile din Franţa, unde Carrefour are 60.000 de angajaţi, grupul francez a decis să accelereze reducerea spaţiilor non-alimentare şi să elimine anumite raioane precum cele de bijuterie.

Carrefour este în mijlocul unui plan cincinal lansat în urmă cu un an în ideea de a reduce costurile, a creşte investiţiile în E-commerce şi a căuta un parteneriat în China, totul pentru a-şi majora profiturile şi a răs­punde la concurenţa crescută venită din partea retailerului online Amazon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb