Partidul România Mare se situează pe locul al doilea în clasamentul opţiunilor de vot pentru Primăria Capitalei, potrivit sondajului realizat de Biroul Sociologic al formaţiunii conduse de Corneliu Vadim Tudor. Conform datelor acestui sondaj, votul bucureştenilor se distribuie astfel: Alianţa PNL-PD - 23%, PRM - 20%, PSD - 13%, PUR - 8%, PNG - 3%, PNŢCD - 1%. Totodată, 22% dintre cei chestionaţi de PRM sînt indecişi, iar 10% nu vor să voteze. În ceea ce priveşte candidatul propriu-zis, sondajul PRM îi atribuie lui Traian Băsescu (PNL-PD) - 34% dintre preferinţe, lui Dumitru Dragomir (PRM) - 16%, Monicăi Tatoiu (PUR) - 12%. Bogdan Niculescu Duvăz, care era, la momentul realizării sondajului, propunerea PSD pentru Capitală, se bucura de numai 5%. Trebuie menţionat că 24% dintre bucureşteni sînt indecişi în privinţa persoanei pe care trebuie să o aleagă.
Viitorul primar general al Capitalei ar trebui să se ocupe, în primul rînd, de curăţenia oraşului, după cum afirmă 54% dintre bucureştenii intervievaţi, în vreme ce potrivit altor 21% de respondenţi, principala preocupare a edilului Capitalei ar trebui să fie fluidizarea traficului. În opinia a 13% dintre intervievaţi, prioritatea o reprezintă crearea de locuri de divertisment pentru copii şi bătrîni. Sondajul PRM mai arată că principalele probleme ale bucureştenilor sînt dezordinea din administraţie (27%) şi siguranţa cetăţeanului (26%).
Studiul oferă şi date despre votantul tipic al PRM, care are între 36 şi 50 de ani, şi un venit lunar de 3-6 milioane pe familie. PRM consideră că sondajele de opinie care se efectuează în prezent se contrazic în mod flagrant între ele şi, totodată, contrazic realitatea. "În contextul în care, în acest moment, nu avem nici o informaţie credibilă asupra opiniilor reale ale cetăţenilor, considerăm că a venit momentul ca PRM să instituie practica propriilor sondaje de opinie", a declarat, într-o conferinţă de presă, Corneliu Ciontu, prim-vicepreşedinte al PRM.
Sondajul de opinie a fost realizat în Bucureşti, în a doua parte a lunii aprilie, pe un eşantion de 1.260 de persoane, care nu au ştiut cine realizează ancheta. În această toamnă, PRM va prezenta un sondaj efectuat la nivel naţional.