POTRIVIT WALL STREET JOURNAL, "JPMorgan", "Citigroup" "Deutsche Bank" şi UBS sunt anchetate în SUA

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 mai 2010

Procurorii americani suspectează tranzacţii ilegale la unele bănci de pe Wall Street.

Procurorii americani suspectează tranzacţii ilegale la unele bănci de pe Wall Street.

Procurorii federali şi autorităţile de reglementare din domeniul pieţei de capital din SUA (SEC) efectuează anchete preliminare la câteva firme importante de pe Wall Street, urmărind să afle dacă acestea şi-au înşelat investitorii, în special în tranzacţiile cu titluri ipotecare, anunţă WSJ, citând surse anonime. Potrivit WSJ, în vizorul autorităţilor americane au intrat băncile "JPMorgan Chase & Co.", "Citigroup" Inc., "Deutsche Bank" AG şi UBS AG, care ar fi primit citaţii pentru procese civile.

"Goldman Sachs Group" Inc. şi "Morgan Stanley" sunt, deja, investigate de autorităţile americane pe probleme similare, aminteşte WSJ.

Până în prezent, procurorii nu au emis citaţii pentru procese penale, în niciunul dintre cazurile analizate, potrivit WSJ.

Chris Cockerill, purtător de cuvânt al diviziei din Hong Kong al UBS, şi James Griffiths, purtător de cuvânt al "Citigroup", au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la informaţiile din WSJ. La fel reprezentantul "Deutsche Bank". Cei de la "JPMorgan" au afirmat că nu au fost contactaţi de procurorii federali şi nu ştiu să existe vreo anchetă penală în societate.

Purtătorii de cuvânt ai Biroului Procurorului General din Manhattan (SUA) şi ai SEC au refuzat să facă vreun comentariu.

Firmele de pe Wall Street sunt anchetate de procurori şi parlamentari, fiind suspectate că au vândut obligaţiuni de tip CDO (collateralized debt obligations) care aveau legătură cu ipotecile subprime care au generat criza creditelor.

În cazul "Goldman Sachs", banca contestă procesul intentat în acest sens de autoritatea pieţei americane de capital, care pretinde că firma i-a înşelat pe investitori cu privire la siguranţa pieţei ipotecare în 2007.

Totodată, cei de la "Morgan Stanley" au declarat că nu au fost contactaţi de procurori şi nu au făcut nimic ilegal în tranzacţiile lor. Miercuri, WSJ informa că procurorii americani investighează dacă "Morgan Stanley" i-a înşelat pe investitori în afacerile cu derivate ipotecare, iar directorul executiv al băncii americane, James Gorman, a negat acuzaţiile aduse instituţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb