PPC începe construcţia celui mai mare parc eolian din Moldova

A.D.
Companii / 24 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

PPC Renewables România a început lucrările de construcţie a parcului eolian Deleni, situat în judeţul Vaslui, care va deveni la punerea în funcţiune cea mai mare centrală de producţie de energie regenerabilă situată în regiunea Moldova, cu o capacitate instalată de 140 MW.

Potrivit unui comunicat primit la redacţie, cele 23 de turbine eoliene vor fi amplasate pe terenuri din localităţile Deleni, Costeşti, Bogdăneşti şi va produce anual suficientă energie pentru alimentarea gospodăriilor dintr-un oraş de dimensiunile municipiului Vaslui, evitând şi emisii de CO2 de peste 200.000 de tone.

"Acest parc din judeţul Vaslui marchează un pas important pentru dezvoltarea sectorului energetic în zona Moldovei. Este primul proiect major de acest tip în regiune şi va aduce beneficii majore pentru comunitatea locală şi pentru securitatea noastră energetică. Energie sigură, accesibilă şi curată - acesta este viitorul. Dincolo de locurile de muncă noi, de taxele şi impozitele generate, o asemenea investiţie va atrage şi alte proiecte pentru această zonă. Iar pentru sistemul energetic naţional înseamnă o diversificare strategică a producţiei de energie eoliană, având în vedere că până în prezent parcurile importante sunt concentrate în zona Dobrogei. Felicitări companiei PPC pentru asumarea acestui proiect major si curajos. Încurajăm investitorii în sectorul energetic să mizeze şi pe zona Moldovei în planurile lor de investiţii," a declarat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei.

"Aceasta va fi a doua centrală eoliană a PPC Renewables din afara zonei Dobrogea, cea în care s-a concentrat până acum producţia de energie electrică în centrale eoliene. Potenţialul eolian al acestei zone este important, iar diversificarea geografică va ajuta atât la îmbunătăţirea mix-ului energetic al României cât şi la reducerea deficitului de capacităţi de producţie de energie din Nordul ţării. Ne bucurăm să putem contribui la dezvoltarea unui sector energetic curat în România, care să ajute la competitivitatea economică a ţării şi a comunităţilor locale", a declarat Adrian Dugulan, Director General al PPC Renewables România.

Centrala eoliană, care este programată să fie conectată la reţea până la sfârşitul anului 2025, va fi echipată cu 23 de turbine GE Vernova, fiecare având o capacitate de 6,1 MW.

Parcul va genera anual aproximativ 370 GWh de energie electrică, evitând emisii de CO2 de circa 215.000 de tone anual şi asigurând suficientă energie pentru a alimenta echivalentul a 62.000 de gospodării, echivalentul unui oraş de dimensiunea municipiului Vaslui.

Proiectul eolian permite şi adăugarea unor capacităţi de stocare a energiei, dacă va fi cazul.

La finalizarea proiectului, capacitatea totală instalată de surse regenerabile de energie a PPC Renewables România va ajunge la circa 1,5 GW şi are ca obiectiv depăşirea nivelului de 2 GW de unităţi de producţie de energie regenerabilă în România până la sfârşitul anului 2026.

PPC este principala companie de utilităţi din sectorul energetic din Europa de Sud-Est, cu activităţi în generarea, distribuţia, operarea reţelelor şi vânzarea de produse şi servicii energetice avansate în Grecia, România şi Macedonia de Nord.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb