"Prahova Estate" a investit 5 milioane de euro în fabrica de vinuri de la Ceptura

Eli Roman
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 4 noiembrie 2005

Fabrica de vinuri "Prahova Estate" a fost construită recent, în timp record. Lucrările au fost demarate în martie 2004, iar în septembrie anul acesta a plecat de pe linia de producţie primul lot de vinuri. Investiţia, care se ridică la cinci milioane de euro, este localizată în regiunea Dealu Mare, una dintre cele mai cunoscute zone viticole din ţara noastră, în localitatea Ceptura. Banii investiţi au fost folosiţi pentru construirea şi utilarea unităţii, ne-a declarat Dan Bîrsă, directorul de vînzări al "Prahova Estate". Pînă la sfirşitul acestui an, conducerea fabricii de la Ceptura urmează să mai investească peste 160.000 de euro în activităţile de distribuţie.

Pentru anul acesta, reprezentantul companiei estimează vînzări de circa un milion de euro, iar pentru anul viitor de aproximativ 15 milioane de euro. "Estimăm pentru anul viitor vînzarea unui număr de cinci milioane de sticle, valoarea acestora fiind apreciată în jurul a 15 milioane de euro", ne-a declarat domnul Bîrsă. Totodată, domnia sa a mai precizat că în 2006 compania va investi peste un milion de euro în promovarea vinurilor proprii.

Fabrica de la Ceptura are o capacitate maximă de 10 milioane de sticle pe an şi este un proiect susţinut financiar de Uniunea Europeană. O parte din investiţie a provenit din sprijinul acordat ţării noastre prin intermediul Programului SAPARD, respectiv două milioane de euro.

Spaţiul de prelucrare primară a strugurilor, depozitul şi cele două linii de îmbuteliere a vinului - în sticle şi în ambalaj bag-in-box - se întind pe o suprafaţă de 13.000 mp. Depozitul are o capacitate de păstrare de opt milioane de litri vin, iar secţia de prelucrare primară a strugurilor poate să prelucreze pînă la 10.000 tone de struguri pe sezon. Fluxul de producţie este asigurat de numai 20 de persoane. Procesul de producţie este aproape în întregime automatizat, fiind folosiţi strugurii din zonă şi tehnica de fabricare moldovenească. Fabrica dispune de 1.000 de butoaie (bariculi), produse de dogari francezi, din stejari seculari. Butoaiele au o capacitate de 225 de litri, iar în luna septembrie a avut loc prima degustare a vinului "Prahova Estate. Premium".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb