Praktiker România - locul trei la nivel mondial cu vânzări de 128,5 milioane de euro în primul semestru

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 24 iulie 2008

Praktiker România - locul trei la nivel mondial cu vânzări de 128,5 milioane de euro în primul semestru

Praktiker România a înregistrat în primul semestru vânzări de 128,5 milioane de euro, mai mari cu 18,5% faţă de perioada similară a anului trecut, ocupând locul trei la nivel mondial după Germania şi Grecia, potrivit raportului financiar al grupului.

În afară de piaţa germană, rezultatele obţinute de Praktiker România au fost devansate doar de filiala din Grecia care a raportat vânzări de 129,9 milioane euro.

La finele semestrului I, Praktiker Româ­nia opera 22 de magazine, cu cinci unităţi mai multe faţă de perioada comparabilă din 2007. Vânzările Praktiker România din primele şase luni ale anului au crescut cu 30,6%, calculând în moneda naţională.

Filialele retailerului german din Româ­nia, Bulgaria şi Polonia au avut cele mai mari rate de creştere la nivel de grup. În Bulgaria, Praktiker a raportat vânzări de 42,3 milioane euro, în creştere cu 49,2%, iar în Polonia compania a avut vânzări de 124 milioane euro, în creştere cu 32,8% faţă de semestrul I al anului trecut.

Valoarea investiţiilor Praktiker România cumulate de la începutul activităţii companiei se ridică la aproximativ 220 milioane euro. Reţeaua Praktiker este prezentă în 19 oraşe: Bucureşti, Cluj-Napoca, Ploieşti, Timişoara, Braşov , Bacău, Oradea, Constanţa, Craiova, Arad, Tîrgu-Mureş, Satu Mare, Brăila, Baia Mare, Galaţi, Târgovişte, Deva, Piteşti şi Iaşi.

Într-un interval de doi ani, Praktiker România intenţionează să se extindă la peste 30 de unităţi, acest proces urmând să includă toate oraşele cu mai mult 120.000 de locuitori. Compania are în prezent aproximativ 2.700 de angajaţi.

La nivel mondial, câştigurile înainte de taxe, dobânzi şi amortizări (EBITA) înregis­trate de Praktiker în trimestrul II au cres­cut cu 80 milioane euro (127,4 milioane dolari), faţă de 69 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Grupul estimează că profitul înainte de taxe, dobânzi şi amortizări ar trebui să crească în acest an la 135-140 milioane euro, faţă de 116 milioane euro în 2007.

Fondat în 1978, grupul german deţine peste 400 de magazine în nouă ţări din Europa - Germania, România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg şi Ucraina. Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casă şi grădină - materiale de construcţii, decoraţiuni pentru interior şi exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice şi electrocasnice, articole pentru amenajarea şi întreţinerea grădinii. Numărul angajaţilor grupului Praktiker depăşeşte 23.000, din care aproximativ 10.000 lucrează în companiile înfiinţate în afara Germaniei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb