Pregătirile NASA pentru lansarea unei rachete pe Lună au intrat în linie dreaptă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 19 august 2022

Pregătirile NASA pentru lansarea unei rachete pe Lună au intrat în linie dreaptă

Oamenii se pregătesc să revină pe Lună. La sfârşitul lui august se face un prim pas, chiar dacă aselenizarea este programată pentru 2025. Noua rachetă gigantică SLS a NASA a sosit săptămâna aceasta la rampa de lansare de la Cap Canaveral din Florida înaintea decolării spre Lună prevăzută la sfârşitul acestei luni. Această misiune va marca zborul inaugural al amplului program american destinat revenirii pe Lună, denumit Artemis.

Aceasta este o misiune fără astronauţi la bord, realizată în scopul testării rachetei şi a capsulei ataşată acesteia, astfel încât zborurile cu echipaj uman să se desfăşoare în deplină securitate spre Lună începând cu 2024.

Racheta, denumită SLS (acronimul de la Space Launch System), se află în dezvoltare de peste un deceniu şi va deveni, după ce va fi lansată, cea mai puternică din lume. Măsoară 98 de metri în înălţime. A fost instalată pe legendara platformă de lansare 39B, după ce a fost transportată de la unitatea de asamblare. "'Nouă tuturor celor care ridicăm privirile către Lună, visând la ziua când umanitatea va reveni pe suprafaţa Lunii, vă spun prieteni că se va întâmpla, ne vom întoarce'', a declarat Bill Nelson, administratorul NASA, cu prilejul unei conferinţe de presă. Capsula Orion va fi propulsată până la Lună şi chiar la 64.000 de kilometri mai departe, aventurându-se mai departe decât oricare alt vehicul spaţial ce poate transporta echipaje umane de până acum. La revenirea în atmosfera terestră, scutul termic va trebui să suporte o viteză de aproape 40.000 de kilometri pe oră şi o temperatură pe jumătate la fel de caldă ca suprafaţa Soarelui. Lansarea este preconizată pentru 29 august, ora locală 08:33. În cazul în care condiţiile atmosferice nu vor fi favorabile, alte ferestre de lansare vor fi 2 sau 5 septembrie.

Misiunea va avea o durată de 42 de zile până la revenirea în Oceanul Pacific, unde vehiculul va fi recuperat graţie unei ambarcaţiuni a marinei americane. În 2024, misiunea Artemis 2 va transporta doi astronauţi pe orbită în jurul Lunii, fără să aselenizeze. Sarcina aselenizării este rezervată echipajului Artemis 3, misiune prevăzută cel mai devreme în 2025.

Întrucât programul Apollo nu a permis decât bărbaţilor albi să păşească pe Lună, programul Artemis preconizează să trimită prima femeie şi prima persoană de culoare.

Obiectivul este de a transforma Luna într-o bază pentru dezvoltarea tehnologiilor necesare pentru a trimite oameni pe Marte.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ramaneti pe Luna.

    1. Deosebirea intre "Lumea libera si civilizata" si mujicii tai...Unii viseaza "ad astra" in timp ce contributia mujicilor la omenire sunt doar razboaie, distrugeri, crize

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb