Pregătirile pentru aderare în domeniul agriculturii trebuie intensificate

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 12 iulie 2006

Ministrul integrării europene, Anca Boagiu, s-a întâlnit, ieri, cu directorul general adjunct al DG AGRI din cadrul Comisiei Europene, Prosper de Winne, în cursul întrevederii fiind abordate punctele sensibile din domeniul agriculturii, informează un comunicat al Ministerului Integrării Europene (MIE).

Întrevederea a avut drept scop discutarea rezultatelor evaluării realizate de reprezentanţii Comisiei Europene în ceea ce priveşte stadiul pregătirilor României pentru aderare în domeniul agriculturii. Oficialul european a apreciat eforturile depuse de autorităţile române pentru îndeplinirea angajamentelor asumate, dar, în acelaşi timp, a semnalat punctele asupra cărora trebuie intensificate eforturile de pregătire a aderării. În acest sens, De Winne a subliniat necesitatea existenţei unui sistem IT bine pus la punct, care să asigure o efectuare corectă şi transparentă a plăţilor din agricultură.

"Sunteţi pe calea cea bună, dar ritmul pregătirilor trebuie menţinut, pentru a putea beneficia de fondurile europene. Incapacitatea de a cheltui banii comunitari este mult mai gravă decât diminuarea sumei alocate de Uniunea Europeană", consideră reprezentantul DG AGRI.

Ministrul Boagiu a dat asigurări că România va respecta termenele asumate pentru îndeplinirea măsurilor din agricultură. "Agricultura este un domeniu foarte important în pregătirea pentru aderare. România va primi aproximativ 17 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea acestui sector. Pentru a-i cheltui, trebuie să avem un sistem bine pus la punct, atât tehnic, cât şi din punct de vedere al resursei umane. Nu ne permitem niciun fel de întârzieri sau de erori în acest sector, întrucât consecinţele pot fi grave: pierderea banilor europeni", a declarat ministrul român.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb