PREJUDICIU ADUS CAPITALEI DE 3,3 MILIOANE EURO Şapte foşti funcţionari ai Primăriei Bucureşti, trimişi în judecată de DNA

A.C.
Anticorupţie / 26 septembrie 2014

Şapte foşti funcţionari ai Primăriei Municipiului Bucureşti, dintre care un avocat din Baroul Capitalei au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar cu un prejudiciu de 3,3 milioane de euro, pentru restituirea nelegală a unui teren, transmite un comunicat emis de DNA.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Andrei-George Creci, fost şef de serviciu în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în prezent avocat în cadrul Baroului Bucureşti, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

De asemenea, i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Cecilia Manolescu, Mihuţu Luminiţa Haida Florica, Ana Sandu, Mihaela-Victoria Diacon, Diana-Marcela Mitroi şi Bogdan Şoşoacă, foşti funcţionari în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Gheorghe Constantinescu a fost trimis, şi el, în judecată pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

În perioada noiembrie 2004 - aprilie 2005, inculpaţii Creci, Manolescu, Mihuţu Luminiţa, Sandu, Diacon, Mitroi şi Şoşoacă, în calitate de funcţionari publici în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi membri în comisia de aplicare a Legii nr. 10/2001, determinaţi de Constantinescu, ca urmare a îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, au propus restituirea în natură a unui teren de 15.209,87 mp şi măsuri reparatorii în echivalent pentru suprafaţa de 19.790,13 mp, ce reprezintă diferenţa până la 3,5 hectare.

Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale incidente în materia restituirilor imobilelor preluate abuziv de către stat în perioada 1945-1989, fără a ţine seama că actele de notificare, depuse de Gheorghe Constantinescu, nu cuprind motivele de fapt pe care se întemeiază cererile de restituire în natură, indicarea datelor despre imobil, momentul deposedării abuzive a proprietarului, modul de preluare a imobilului, actul normativ în baza căruia s-a dispus preluarea imobilului de către stat, titularul dreptului de proprietate asupra imobilului la momentul deposedării abuzive.

Această propunere a constituit fundamentul restituirii în natură a terenului respectiv situat în Bucureşti, sector 1, din domeniul privat al Municipiului Bucureşti în proprietatea a 4 persoane (ale căror drepturi fuseseră cesionate către Constantinescu), fapt ce a condus la producerea unui prejudiciu Municipiului Bucureşti în valoare de 3.303.301 euro, mai transmite comunicatul.

În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de inculpaţii Creci Andrei-George, Manolescu Cecilia, Sandu Ana, Diacon Mihaela-Victoria, Mitroi Diana-Marcela, Şoşoacă Bogdan şi Constantinescu Gheorghe, până la concurenţa sumei de 3.303.301 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii şi preventive dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb