PREJUDICIU DE PESTE 20 MILIOANE EURO DIICOT: Percheziţii în Capitală într-un caz de evaziune fiscală cu fructe şi legume

V.B.
Anticorupţie / 9 iulie 2014

DIICOT Bucureşti efectuează în această dimineaţă 45 de percheziţii într-un caz de evaziune fiscală legat de importuri de legume şi fructe din Uniunea Europeană, cu prejudiciu estimat la peste 20 de milioane de euro, au declarat pentru ziarul BURSA surse judiciare.

În speţă, sunt vizaţi circa 30-40 de suspecţi. Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează percheziţiile împreună cu 15 echipe de control ale Direcţiei Generale Antifraudă, beneficiind de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, ne-au mai spus sursele.

Aceasta este a doua astfel de percheziţie din ultima săptămână, după ce ieri cinci persoane din Capitală şi din judeţul Giurgiu au fost audiate la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu, într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,5 milioane euro, scriu surse din presă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache, cei cinci, administratori ai unor societăţi care se ocupau de achiziţia de legume şi fructe, au efectuat, între 2008 şi 2014, operaţiuni comerciale fictive, prejudiciind statul cu 1,5 milioane de euro.

"În această dimineaţă, poliţişti din cadrul IPJ Giurgiu, Serviciul de Investigare a Fraudelor, precum şi de la Secţia Comana şi de la Serviciul de Acţiuni Speciale au efectuat şase percheziţii în zona localităţii Comana, judeţul Giurgiu şi una în Bucureşti, la domiciliul unor administratori de societăţi comerciale care se ocupau cu achiziţii de legume şi fructe", a declarat purtătorul de cuvânt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb