PREMIERĂ ÎN ŢARA NOASTRĂ: Dan Voiculescu cere desecretizarea dosarului "Dunărea"

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 18 februarie 2005

Liderul PUR, Dan Voiculescu, a cerut ieri, preşedintelui Traian Băsescu, desecretizarea dosarului "Dunărea" din arhiva Serviciului de Informaţii Externe. Dan Voiculescu a precizat că demersul său survine repetatelor atacuri apărute în presă, care îi afectează atît imaginea de parlamentar, cît şi cea de lider al unui partid politic. Preşedintele PUR a precizat, încă o dată, că nu a avut nici o legătură cu Securitatea. Dan Voiculescu spune chiar că secretizarea dosarului "Dunărea" în perioada mandatului lui Ion Iliescu i-a făcut rău, deoarece acest lucru a dat posibilitatea presei să spună că ar exista ceva compromiţător la adresa sa în acele dosare. În acest context, Dan Voiculescu a declarat că nu înţelege care este motivul pentru care unii jurnalişti încearcă să-l discrediteze. "Eu nu sînt atacat de colegii din Coaliţie. Pe mine mă atacă presa. Presa are un interes ca să mă discrediteze", a menţionat domnia sa.

Iniţiativa domnului Voiculescu poate fi, însă, doar o încercare de manipulare a presei, deoarece dosarele Serviciului de Informaţii Externe care au fost secretizate sînt aproape imposibil de desecretizat.

Reprezentanţi ai SIE şi Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT) ne-au declarat că procedura de desecretizare a unui dosar este extrem de dificilă, mai ales că ar fi o premieră.

Potrivit CSAT, solicitarea domnului Dan Voiculescu ar trebui să ajungă la SIE. Mai apoi, Serviciul ar trebui să transmită CSAT toate informaţiile despre dosarul în cauză, plus recomandările SIE. Ulterior, CSAT ar trebui să emită o hotărîre de desecretizare a dosarului. Oficialii CSAT spun că, pînă în momentul de faţă, Consiliul nu a mai primit o astfel de solicitare.

Pe de altă parte, liderul PUR a adresat preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, o cerere prin care îi solicită acestuia dreptul de a lipsi o lună pe an de la lucrările plenului, deoarece s-a înscris la doctorat la Universitatea din Richmond, pentru a "putea servi mai bine intereselor ţării".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb