Premierul admite că declaraţia pe propria răspundere poate fi completată şi după 15 mai

A.M.
Miscellanea / 12 mai 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban admite că este posibilă menţinerea, după data de 15 mai, a declaraţiei pe proprie răspundere pentru persoanele care părăsesc localitatea de domiciliu.

El a declarat, luni, într-o emisiune la Digi 24, că o decizie în acest sens va fi adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă la scurt timp după instituirea stării de alertă.

"Există două variante: varianta menţinerii tipului de declaraţie, fie scrisă, fie pe telefonul mobil şi varianta ca persoanele care sunt oprite în filtre vor fi puse să declare scopul deplasării în afara localităţii. Ambele variante sunt în analiză. Vom lua o decizie cât de curând, iar organismul care va stabili această decizie este Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, iar decizia va fi luată după instituirea stării de alertă", a afirmat Orban.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sa spunem ca te duci sa-ti vizitezi parintii in varsta, dupa 15 mai, sa le mai duci una, alta... Si te opreste organu. Daca le declari verbal sau in scris unde te duci, nu e tot una? Foloseste fix la nimic. Doar pentru a tine oamenii in lesa ca cel mai penibil sistem totalitar nord-coreean. Adica, daca tot nu pot interzice libera circulatie a persoanelor in propria lor tara.. la ce le mai foloseste declaratia scrisa sau verbala ??

    Consumă HÂRTIA ( LEMNULUI ) !!! Unde-i DIGITALIZAREA ???

    Din orașele care n-au WC-PUBLIC respectiv din FECALELE din boscheți, cotituă....

    Domnule sef de guvern. Singura utilitate a declaratiei pe propria raspundere ar fi daca ar exista spitale, magazine, baruri, terase, cluburi, spatii de joaca, scoli, piete, si .. in fiecare oras, speciale pentru cei suspecti a fi infectati cu virusul acesta.Si ar fi problema dv sa stabiliti cine sunt cei aflati in situatia aceasta si amanuntele. Atunci, cei in cauza ar trebuii sa aiba acces stabilit prin lege, in spatiile comerciale, baruri, parcuri, scoli...si .. destinate numai pentru persoanele aflate in aceasta situatie, intre anumite ore, pana la vindecare respectiv pana la terminarea acestei urgii. Iar cei sanatosi sa fie liberi sa circule unde vor. Starea de sanatate sa fie in acest caz, in mod obligatoriu, declarata pe propria raspundere de cei ce considera ca nu fac parte din categoria cetatenilor cu risc epidemiologic. Spitalele magazinele, terasele, parcurile cluburile,scolile sii ... sa fie deschise liber dar sa aiba in acest caz sisteme de verificare similare celor de pe aeroporturi. Iar atunci, pedepsele sa fie drastice pentru cei ce raspandesc cu vinovatie sau din culpa molima si sunt depistati cu febra, bolnavi, in pofida declaratiei pe propria raspundere. Nu cred ca ar fi mare cheltuiala in raport cu rezultatele ce s-ar obtine. Ca nu se stie cat mai tine urgia si nu o sa puteti sa puneti latul lunui si luni si anui unui popor ca cel romanesc. Mamaliga fierbe si stiti ce o sa se intample daca o inchideti ermetic. Altfel, declaratia pe propria raspundere este un rahat fara utilitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb