PREMIERUL ARSENI IAŢENIUK: Ucraina are nevoie de 15 miliarde de dolari de la donatorii internaţionali

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 decembrie 2014

Ucraina are nevoie de 15 miliarde de dolari de la donatorii internaţionali

Ucraina are nevoie de 15 miliarde de dolari de la donatorii internaţionali, ca să evite intrarea în incapacitate de plată anul viitor, conform afirmaţiilor făcute ieri de premierul de la Kiev, Arseni Iaţeniuk.

Oficialul ucrainean a cerut organizarea unei conferinţe internaţionale a donatorilor, care să-i permită ţării să strângă fondurile suplimentare necesare.

Într-un discurs susţinut în Parlamentul de la Kiev, Arseni Iaţeniuk a spus că guvernul său este hotărât să continue reformele prin care să dea asigurări că Ucraina va beneficia de asistenţa financiară a Occidentului.

"Că să putem supravieţui acestei perioade dificile şi să evităm intrarea în incapacitate de plată, avem nevoie de o conferinţă internaţională a donatorilor, de adoptarea unui plan de restabilire, precum şi de ajutor din partea partenerilor noştri occidentali", a spus Iaţeniuk, menţionând: "Anul viitor, pe lângă programul oferit de FMI, avem nevoie de 15 miliarde de dolari".

Premierul ucrainean a prezentat Parlamentului planurile de reformă economică ale guvernului său, care includ revizuirea sistemului de taxe, creşterea tarifelor din sectorul energetic şi privatizarea firmelor de stat.

În luna aprilie 2014, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a decis să-i acorde Ucrainei un credit stand-by în valoare de 17 miliarde de dolari, în cadrul unui pachet internaţional de 27 de miliarde de dolari destinat susţinerii economiei. De la începutul programului de asistenţă financiară, Ucraina a primit două tranşe în valoare de 4,6 miliarde de dolari de la FMI.

În prezent, rezervele valutare ale Ucrainei sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, ca urmare a rambursării datoriilor pentru gazele naturale livrate de Rusia, dar şi a eforturilor de susţinere a cursului de schimb al grivnei.

Economia ucraineană a fost afectată şi de costul luptelor cu separatiştii proruşi din estul ţării, unde conflictul a provocat închiderea oţelăriilor şi a minelor, pe lângă distrugerea infrastructurilor în Lugansk şi Doneţk, regiuni care generează, împreună, o şesime din PIB şi 25% din producţia industrială a Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu asa "prieten" MARE si OMNIPOTENT peste ocean (acelasi ca si noi) ajunge la cersit pe strada din "centru", pentru ca din cauza "prietenului" s-a certat "la singe" (s-a dat singura cu capul de pereti pina la singe), unilateral, cu vecinul cu care imparte "calcanul casei". Noi ... de atita "independenta" energetica pe partea cu gazele (declaratii politice orale si scrise, caci hirtia rabda aberatiile si minciunile) deja punem problema ca sa luam sa ne indestulam din Ungaria (care primeste din Rusia !?) ... nu-i aberant, de incepi sa crezi ca esti cretin si nu judeci cu creierul ci cu o forma de terci, si ca idiotii ce se cred "ai mai democrati din lume", analogie cu "cel mai iubit dintre paminteni", au dreptate si dreptul sa te (...) indiferent de gen (ca la ei e obisnuinta deja) in toate gaurile si toate pozitiile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb