Premierul Dacian Cioloş, în vizită la Ford Motors Company

Mina Irina
Politică / 24 mai 2016

Premierului Dacian Cioloş a vizitat centrul de cercetare avansată al Ford Motor Company, compania care, de la preluarea uzinei de la Craiova, a investit peste 1 mld. de euro pentru susţinerea operaţiunilor în România, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Vizita de la centrul de la Dearborn, langă Detroit, a cuprins o trecere în revistă a centrului de cercetare, a centrului pentru vehicole autonome, noi tehnologii şi stocare a energiei şi materialelor avansate. Tot aici, premierul s-a întâlnit cu un grup de ingineri români care lucrează în acest centru de excelenţă al industriei auto. Delegaţia română condusă de premier a avut discuţii cu conducerea companiei, reprezentată de dl. Mark Fields, CEO Ford Motor Company, Zoad Ojakli , vicepreşedinte al grupului Ford pentru relaţii internaţionale, Stephen Biegun, vicepreşedinte relaţii guvernamentale internaţionale şi d-na Sarah Cartmell, director relaţii internaţionale. Premierul Dacian Cioloş şi-a manifestat interesul pentru continuarea investiţiilor în uzina de la Craiova, conform noilor angajamente confirmate prin întâlnirile între oficiali români şi conducerea locală a companiei.

"Vrem ca uzina de la Craiova să se dezvolte pe liniile de producţie agreate cu statul român, în interesul producătorului american şi al economiei din zonă. Statul român va acorda întregul sprijin pe care îl poate susţine în condiţiile legii, pentru consolidarea acestei investiţii. Consider că oportunităţile sunt mai mari şi am invitat compania Ford să se gândească la dezvoltarea şi extinderea producţiei cu elmente de tehnologie inovatoare, care să ţină de autoturismele ecologice şi electrice, care, am vazut la centrul lor de inovaţie, sunt autoturismele viitorului", a declarat premierul Dacian Cioloş.

Un alt subiect de interes l-a reprezentat susţinerea de către compania Ford a demersului de a dezvolta un mediu propice pentru dezvoltarea elementelor inovatoare şi a producţiei de componente. De asemenea, premierul Cioloş a invitat compania americană să se implice în organizarea învăţământului vocaţional pentru care Guvernul României pregăteşte un cadru instituţional adecvat.

În cursul zilei de ieri, premierul a avut şi un prânz de lucru împreună cu o serie de reprezentanţi din conducerea unor companii din zona Michigan interesate de a investi sau deja active în Romania, ca Waldbirdge, Federal Mogul, Steelcase Inc, Kimball Electronics, Delphi, Michigan Economic Development Corp, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb