Premierul Japoniei: "Ţara noastră a oferit peste 13 milioane de dolari pentru ucrainenii stabiliţi în România"

D.T.
Internaţional / 7 martie 2023

Premierul Japoniei: "Ţara noastră a oferit peste 13 milioane de dolari pentru ucrainenii stabiliţi în România"

Prim-ministrul Japoniei Fumio Kishida a declarat, la conferinţa comună susţinută împreună cu preşedintele Klaus Iohannis astăzi la Tokyo, că Japonia a oferit peste 13 milioane de dolari pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni stabiliţi în România, potrivit News.ro.

El a mai precizat că securitatea Europei şi cea din Indo-Pacific nu trebuie discutate separat, în condiţiile în care mediul internaţional de securitate devine tot mai sever.

"La întrevederea cu domnul preşedinte am confirmat să ridicăm la nivel de parteneriat strategic relaţiile bilaterale cu România cu care împărtăşim aceleaşi valori fundamentale. Am explicat domnului preşedinte despre noua strategie de securitate naţională a Japoniei, subliniind că securitatea Europei şi cea din Indo-Pacific nu trebuie discutate în mod separat, în contextul în care mediul internaţional de securitate devine din ce în ce mai sever şi domnul preşedinte a reafirmat sprijinul ferm pentru această nouă strategie a Japoniei", a afirmat Fumio Kishida.

Premierul Japoniei a mai spus că ţara sa şi România vor coopera pentru a acorda asistenţă Ucrainei şi Republicii Moldova, continuă sursa.

"Am convenit că Japonia şi România vor coopera în acordarea asistenţei Ucrainei şi Republicii Moldova. I-am explicat domnului preşedinte că Japonia a oferit peste 13 milioane de dolari pentru sprijinul refugiaţilor ucraineni stabiliţi în România pentru care domnul preşedinte şi-a exprimat mulţumirea. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu România ca parteneri strategici pentru dezvoltarea relaţiilor de cooperare în diverse domenii, inclusiv securitate, economie, ştiinţă şi tehnologie şi cultură. La dineul de lucru care urmează vom discuta şi mai multe despre situaţiile regionale de interes comun, inclusiv răspunsul la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia din Indo-Pacifici şi situaţia din Republica Moldova", a concluzionat Kishida.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. KlausIohanis este apreciat de toti marii politicieni ai lumii,dar injurat acasa de psd,AUR,USR.

    1. Este apreciat de cei carora le reprezinta interesele si injurat de catre poporul roman,astia de la diverse partide ii tin isonul ca doar nu poate sa faca totul de unul singur!Cine stie pentru ce ne mai vinde si prin Japonia!Macar sa se duca doar in concediu,cu ,,afacerile,, pe care le face spre,,binele,,Romaniei,mai bine lipsa!Si asa este,a sfidat cel mai elementar bun simt cand a iesit la rampa cu canalul Bastroe!Nici Zelenski nu le putea apara mai bine cauza iar asta este doar un exemplu,caz recent si concret!

    Mare smecherie japoneza,

    nu vor probleme cu refugiati paraziti,

    ei sunt oameni muncitori si cinstiti 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb