Premierul l-a demis pe şeful DGIPI Nicolae Gheorghe

Ioana Dogaru
Politică / 11 februarie 2016

Actualizare 15:22 Dragnea: "Consider că schimbarea din funcţie a şefului DGIPI, Nicolae Gheorghe, a fost generată de un anumit motiv"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că schimbarea din funcţie a şefului DGIPI, Nicolae Gheorghe, a fost generată de un anumit motiv şi a adăugat că răspunsul în cazul acesta ar putea apărea în următoarele zile, dacă vor exista "alte elemente", informează Agerpres.

"Eu nu am înţeles astăzi. Dar eu am învăţat să înţeleg ce se întâmplă în România, şi anume să mai aşteptăm câteva zile, nu ştiu, o zi, două, câteva zile ca să primim răspunsul. Eu consider că această demitere este generată de ceva, nu cred că s-a trezit Dacian Cioloş să-l demită pe şeful de la DIPI. Dacă în zilele următoare vor apărea şi alte elemente, atunci vom avea răspunsul de ce a fost schimbat. Nu am înţeles de ce", a declarat Dragnea, la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, deciziile în privinţa şefului DGIPI, Nicolae Gheorghe, sau a şefului ANAF, Gelu Diaconu, aparţin exclusiv premierului.

"Sunt decizii care sunt în competenţa primului-ministru, dumnealui are informaţii, are evaluări şi în funcţie de asta ia decizii. Ce nu am înţeles eu în legătură cu dl Gelu Diaconu, această bâlbâială - un ministru de Finanţe, care cere demisia, cu premierul care încă nu face. Este în competenţa primului-ministru dacă ajunge la concluzia că trebuie demis un om, în speţă dl Gelu Diaconu, să o facă, chiar domnul Gelu Diaconu a spus că aşteaptă să fie demis. Ori au ajuns la concluzia că omul ăla trebuie să părăsească funcţia şi atunci semnează decizia de eliberare din funcţie, ori, dacă nu, trebuie să închidă subiectul", a adăugat preşedintele PSD.

(I.D.)

-----

Premierul Dacian Cioloş l-a demis pe şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Nicolae Gheorghe, au precizat pentru Mediafax surse oficiale.

Decizia premierului a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, la data de 10 februarie, premierul l-a eliberat pe Nicolae Gheorghe din funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI.

În document este menţionat faptul că decizia premierului a fost luată în temeiul art.15 şi al art. 19 din Legea nr.90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, precum şi în baza art. 22 din OUG nr. 96/2012 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale.

De asemenea, premierul l-a eliberat şi pe Rareş Văduva din funcţia de subsecretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, acesta fiind avansat la funcţia de secretar de stat în cadrul Departamentului, informează Mediafax.

O altă decizie este eliberarea din funcţie a subsecretarului Nelu Zărnică din Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, informează sursa citată.

Nicolae Gheorghe conducea DGIPI din noiembrie 2014, fiind numit de Guvernul Ponta, aminteşte agenţia de ştiri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb