Premierul Marcel Ciolacu a avut joi o întrevedere, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Băncii Mondiale (BM) condusă de Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană, în contextul pregătirilor pentru următorul Cadru de parteneriat de ţară (Country Partenrship Framework - CPF) cu instituţia financiară internaţională, relatează agerpres.ro.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Guvern, Marcel Ciolacu a felicitat-o pe Marina Wes pentru preluarea mandatului actual în cadrul BM şi i-a urat mult succes pe durata acestuia. De asemenea, i-a mulţumit pentru mesajul de susţinere şi solidaritate transmis după tragedia de la Crevedia, cu această ocazie exprimându-şi aprecierea pentru asistenţa pe care Banca Mondială o acordă României în domeniul situaţiilor de urgenţă şi în ceea ce priveşte construirea de centre de tratament pentru arşi.
"Ne exprimăm interesul pentru continuarea şi întărirea cooperării, inclusiv în ceea ce priveşte susţinerea acţiunilor orientate spre îndeplinirea măsurilor asumate prin reforme sectoriale, cum ar fi reforma pensiilor", a declarat Ciolacu, subliniind că Grupul Băncii Mondiale reprezintă un partener strategic pentru România.
Prim-ministrul a salutat, de asemenea, implicarea Grupului Băncii Mondiale în regiune şi, în particular, în România, prin punerea la dispoziţie de expertiză şi resurse financiare destinate asigurării, în condiţii avantajoase, a finanţării nevoilor de lichidităţi ale bugetului, concomitent cu sprijinirea implementării reformelor structurale, inclusiv cele avute în vedere prin PNRR.
"Legat de menţinerea echilibrelor macroeconomice în contextul actualei dinamici geopolitice cu implicaţii de natură economică, necesitând eforturi susţinute şi coordonate la nivelul autorităţilor, inclusiv cu celelalte state din regiune, premierul Marcel Ciolacu a arătat că Guvernul României este în dialog cu Comisia Europeană, pentru a stabili de comun acord abordarea optimă. Cu acest prilej, şeful Executivului a apreciat preocuparea Grupului Băncii Mondiale în ce priveşte alinierea acţiunilor sale cu cele întreprinse la nivelul Comisiei Europene şi asigurarea complementarităţii cu acestea. Totodată, premierul Ciolacu a arătat că definirea opţiunilor de politici în următorul Cadru de parteneriat de ţară trebuie să aibă în vedere rezultatele unui dialog şi unei consultări publice cât mai largi, corelate cu obiectivele definite în programul de guvernare şi cele urmărite de România în calitate de stat membru al Uniunii Europene", se mai arată în comunicat.
Oficialii Băncii Mondiale au evidenţiat colaborarea strânsă cu ministerele partenere din România, au apreciat succesele ţării noastre şi au reiterat intenţia de aprofundare a colaborării pentru o Românie incluzivă, ecologică, prosperă şi rezilientă, mai spune Guvernul.
Alături de Marcel Ciolacu, la reuniune au fost prezenţi Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, şi Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.
Din delegaţia condusă de Marina Wes au mai făcut parte Anna Akhalkatsi, director de ţară pentru Romania şi Ungaria, Reena Badiani-Magnusson, şef al programului pentru creştere echitabilă, finanţe şi instituţii, şi Rafael de Hoyos, şef al programului pentru dezvoltare umană.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.09.2023, 21:36)
Mare incapabil!