Premierul Republicii Moldova: este important un referendum favorabil pentru aderarea la UE

A.D
Politică / 4 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a susţinut azi, importanţa obţinerii unui rezultat favorabil la referendumul pentru modificarea Constituţiei, în vederea aderării ţării la Uniunea Europeană, relatează Agerpres.

"Este important nu, pur şi simplu, să avem un vot la referendum câştigător, dar este important să avem şi un exerciţiu de unitate naţională. (...) Este important nu doar să fie câştigător, dar şi să avem un câştig cu un scor mare, pentru că referendumul este şi un exerciţiu de unitate naţională, în care cetăţenii îşi exprimă voinţa şi dorinţa de a trăi liber, de a trăi democratic, într-o ţară prosperă şi în pace", a precizat premierul moldovean, în timpul unei conferinţe de presă susţinută alături de omologul român, Marcel Ciolacu, în vizită la Chişinău.

"Noi construim Republica Moldova şi în felul ăsta avem grijă să oferim cetăţenilor Republicii Moldova o perspectivă foarte clară. Noi le spunem foarte clar care este planul nostru de dezvoltare. Noi le arătăm ce deja am realizat cu suportul Uniunii Europene, cu suportul ţărilor democratice şi care sunt următorii paşi pentru ca să construim mai multe drumuri, să construim mai multe grădiniţe, să construim mai multe şcoli, universităţi, să formăm un mediu de afaceri cât mai prielnic pentru investiţii", a continuat Recean.

Potrivit acestuia, autorităţile iau măsuri pentru a proteja cetăţenii de "informaţii false" şi "denaturări".

"Noi deja luăm măsuri pentru ca să protejăm cetăţenii Republicii Moldova şi democraţia din Republica Moldova împotriva acestor falsuri, acestor denaturări şi împotriva acestor minciuni care sunt promovate. Guvernul de la Chişinău îşi doreşte să construiască o viaţă normală, prosperă, aici, la noi, în Republica Moldova. Ţările membre ale UE şi mai ales România ne sunt aliaţi în acest proces de dezvoltare a ţării, a infrastructurii, a drumurilor, a podurilor, a locurilor de muncă", a susţinut premierul de la Chişinău.

Premierul Ciolacu s-a alăturat şi el discursului şi a amintit de poziţia Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina. "Întreaga Europă este alături de Republica Moldova. Nu există prim-ministru cu care să mă fi întâlnit să începem discuţia despre Republica Moldova şi să nu mă asigure de tot suportul pe care întreaga Uniune Europeană îl are pentru Republica Moldova", a subliniat el.

Întrebat poziţia sa privind aderarea la UE a Moldovei, Ciolacu i-a îndemnat pe cetăţenii moldoveni să analizeze cazul României, care, în acest moment, "se dezvoltă la maxima sa capacitate".

"Sunt aceleaşi poveşti pe care le-am trăit în anii 1990. Ele apar odată cu alegerile. Nu dau niciun sfat nimănui. Să se uite la România, să vadă că nici nu a fost vândută pe bucăţi, este un stat suveran, nu s-a modificat nicio graniţă, nu a fost nicio problemă. Cu adevărat, e mai dezvoltată şi în acest moment se dezvoltă la maxima sa capacitate în toate domeniile: şi sănătate, şi infrastructură, şi educaţie. Şi e normal să ne implicăm, să ajutăm şi Republica Moldova. Nu trebuie sfaturi, doar veniţi până la Bucureşti", a declarat primul minstru al României.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb