Premierul Republicii Moldova: "Ţara poate intra în incapacitate de plată"

Elena Deacu
Internaţional / 9 iunie 2015

Republica Moldova poate intra în incapacitate de plată dacă nu va semna un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat luni seara premierul moldovean Chiril Gaburici, în cadrul unei emisiuni televizate, informează Radio Chişinău.

Şeful guvernului moldovean a pledat din nou pentru lichidarea celor trei bănci implicate în dispariţia unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova, ceea ce în mass-media locală a fost numit "furtul secolului".

Sursa citată menţionează în context că lichidarea Băncii de Economii, Băncii Sociale şi a Unibank constituie una dintre condiţiile FMI pentru negocierea Acordului de împrumut cu autorităţile de la Chişinău.

Potrivit premierului moldovean, acordul cu FMI urmează să fie discutat după alegerile locale din 14 iunie, când o delegaţie a instituţiei financiare internaţionale urmează să se afle în Republica Moldova.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Chiril Gaburici a mai afirmat că atenţia opiniei publice este captată în prezent de alte probleme decât cele importante. "Se discută mai mult despre diploma mea, despre ciorapi, în loc să ne preocupăm de problemele din sectorul bancar, de faptul că Moldova poate intra în default, în incapacitate de plată", a afirmat Gaburici, potrivit postului Europa Liberă.

Parchetul General de la Chişinău a anunţat luni că-l va chema la audieri pe premierul Chiril Gaburici în dosarul privind falsificarea actelor sale de studii, după ce sâmbătă a apărut expertiza Ministerului de Interne care ar confirma că diploma de studii liceale a premierului ar fi falsă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb