Premierul susţine că majorarea salariilor în învăţământ este nesustenabilă

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 2 octombrie 2008

Creşterea cu 50% a salariilor cadrelor didactice adoptată de Parlament nu este sustenabilă economic, a declarat, ieri, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, aflat la deschiderea anului şcolar la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

Domnia sa a explicat: "Am stat acum de vorbă cu câţiva din foştii colegi. Să fie clar, această creştere nu a fost cerută de cadrele didactice. Pentru orice om raţional, iar cadrele didactice pot înţelege acest lucru deoarece au o educaţie serioasă, mărirea salariilor aprobată de Parlament nu este sustenabilă din punct de vedere economic.Vă pun întrebarea, creşte economia cu 50% ca să creştem şi salariile la fel? Orice creştere salarială trebuie corelată cu creşterea economică".

Premierul s-a declarat surprins de "atitudinea de superpopulism" a parlamentarilor, arătând că nu poate decât să privească de la distanţă şi cu multă rezervă la entuziasmul acestora.

Întrebat de jurnalişti dacă Guvernul poate asigura fondurile pentru creşterea salariilor profesorilor, primul-minis-tru a răspuns vizibil iritat că parlamentarii trebuie să se gândească de unde vor fi găsite resursele financiare.

"Ei au luat decizia, ei trebuiau să fi avut în vedere şi acest lucru, iar eu nu pot decât să-i întreb dacă au stat mult şi s-au gândit când au votat aces-te lucruri", a mai comentat şeful Guvernului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tariceanu, sa-ti fie rusine ! Guvernanti nesimtiti si nesatui ! Securisti cu "fata "umana. ! Romania este tara hotilor si a securistilor ! Salariul unui asistent universitar de la fac. de medicina este 1400 lei, atat costa si o noapte de cazare la hotel Marriott, Bucuresti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb