PREMIERUL ŢĂRII, ÎN PARLAMENT: "Creşterea economică se simte în buzunarele românilor"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 4 aprilie 2018

Creşterea economică se simte în buzunarele românilor, a afirmat, ieri, Viorica Dăncilă, care a participat, în parlament, la "Ora Prim-ministrului".

Premierul a menţionat: "Pentru mine, criticile aduse guvernului de opoziţie reprezintă un element foarte important în evaluarea activităţii guvernului. Nu ne considerăm infailibili. (...) România a înregistrat în 2017 o creştere record de 7%. Valoarea adăugată în economie a fost de aproape 94 miliarde lei. (...) În 2015, veniturile bugetare au fost de 233,8 miliarde lei, în 2016 - de 223,9 miliarde lei şi în 2017 - de 251,8 miliarde lei. Datorită rezultatelor mai bune, în 2017 cheltuielile bugetare au fost cu 34 miliarde lei mai mari decât în 2016. Pentru prima oară după foarte mulţi ani, s-a reuşit reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii, cu 300 milioane lei".

Printre altele, premierul a menţionat: "Am reorientat creşterea economică spre îmbunătăţirea nivelului de trai, fără a afecta indicatorii macro. În 2017, câştigul salarial mediu brut a crescut cu 14%. În decembrie, pensia de asigurări sociale a ajuns la 1.132 lei, cu 18% mai mult decât în urmă cu un an. Inflaţia medie a fost de numai 1,34%, ceea ce a făcut ca majorările de salarii şi pensii să se reflecte aproape total în creşterea nivelului de trai".

Viorica Dăncilă a subliniat că, în 2017, adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist, pentru a contesta programul de guvernare: "Creşterea economică a demonstrat viabilitatea programului economic al PSD. Scenariile alarmante nu s-au adeverit. Această creştere se simte acum în buzunarele românilor. Ura, dezbinarea, exportarea dis-cursurilor politicianiste în afara ţării nu vor aduce nimic bun. Sper că în anul centenar vom reuşi să refacem dialogul politic şi să construim o bună guvernare pentru România şi pentru românii de pretutindeni".

Propunerea ca premierul să meargă în plenul Camerei Deputaţilor a fost făcută de grupul parlamentar al PNL. Potrivit documentului înaintat de liberali Biroului Permanent, tema dezbaterii a fost "Premierul Româ-niei, Viorica Dăncilă, trebuie să le explice românilor unde sunt banii din creşterea economică".

DEPUTATUL USR COSETTE CHICHIRĂU:

"Programul de guvernare este nefuncţional, mincinos şi iresponsabil"

Programul de guvernare este nefuncţional, mincinos şi iresponsabil, a spus, ieri, deputatul USR Cosette Chichirău, la "Ora Guvernului".

Parlamentarul a declarat: "Adevărul este că bugetul e scăpat de sub control, doar după două luni deficitul e deja la peste 5 miliarde, respectiv 0,6% din PIB, cheltuielile bugetului au crescut cu 38% faţă de primele două luni ale anului trecut, iar cheltuielile de personal sunt cu 19% mai mari. Salariile nete în economia productivă sunt cam aceleaşi, dar inflaţia a ajuns la 5%. Multe salarii au scăzut, iar unii au trebuit să aducă bani de acasă".

Potrivit domniei sale, ratele pe care românii le plătesc pentru împrumuturi au crescut, "pentru că dobânzile reflectă în mod corect lipsa de responsabilitate a guvernului": "Cu alte cuvinte, programul de guvernare este nefuncţional, mincinos şi iresponsabil. Creşterea economică trebuia să fie bine administrată şi nu irosită, trebuia cheltuită pe lucruri care chiar contează. Dar dumneavoastră funcţionaţi în realitatea tristă creată tot de comunişti - a unei societăţi divizate, atomizate, în care fiecare e pentru el. (...) Aţi putea crea un stat cu adevărat social, în care nu luptăm fiecare în izolare, pentru copilul lui, căutând o şcoală mai bună sau un spital mai curat. Scopul taxelor nu este în principal să luăm de la unii şi să dăm la alţii, ci să realizăm investiţii mari care nu pot fi făcute pe cont propriu. Româ-nii mor pe drumuri în accidente rutiere şi mor cu zile în spitale. Mortalitatea prevenibilă în România este de 47% - adică din 100 de români care mor, 47 ar fi putut fi salvaţi dacă aplicam standardele medicale disponibile astăzi. Nicio creştere salarială de nicio dimensiune nu va repara aceste probleme fundamentale. Aţi ales calea banului în mână şi nu calea investiţiilor pentru societate. Deşi promiteţi venituri mai mari, speranţa moare, oamenii continuă să plece din ţară".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Simpatica si constructiva doamna Cosette Chichirău; eu zic sa-i spunem doamna Chichi Rea. 

    1. As spune lucrurilor pe nume,nu doar ca e simpatica e chiar frumoasa:)

    Printre altele, premierul a menţionat: "Am reorientat creşterea economică spre îmbunătăţirea nivelului de trai,..... 

    Se simte "imbunatatirea" si in buzunarul meu; am fost ieri la piata si cu o plasa pe jumatate goala, bate vantul in buzunare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb