ZIARUL BURSA

04 aprilie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Fiscalitatea în sectorul petrolier a scăzut, datorită eliminării taxei pe stâlp

ÎN 2017 Fiscalitatea în sectorul petrolier a scăzut, datorită eliminării taxei pe stâlp

Adina ArdeleanuCompanii / 4 aprilie 2018

Deloitte: "Nouă state europene au scăzut fiscalitatea în sectorul petrolier, şase au crescut-o, în 2016" 

Media europeană a scăzut de la 10% impozitare, în 2015, la 8,8%, în 2016, potrivit studiului

"Concluzia studiului este trasă de păr, având în vedere că statele au producţii diferite", potrivit unui participant la conferinţa ROPEPCA

Vlad Boeriu, Deloitte: "Nu avem o comparaţie între state privind impozitarea globală şi nici nu poate fi analizată"

Nivelul redevenţelor şi al altor impozite similare (impozitul asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale, impozitul pe construcţii speciale, impozitul aplicat la veniturile rezultate din exploatarea petrolului brut) a crescut, în intervalul 2014-2016 de la 15% la 17,4%, iar, începând cu anul 2017, pe fondul eliminării impozitului pe construcţii speciale, rata medie efectivă a coborât în Româ­nia la 13,9%, potrivit unui studiu Deloitte România, comandat de Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA).

Datoriile Şantierului Mangalia către Daewoo vor fi preluate cu discount şi convertite în acţiuni

AGA DE LA ŞANTIERUL 2 MAI CONSFINŢEŞTE INTENŢIILE STATULUI SĂ PREIA CONTROLUL DMHI Datoriile Şantierului Mangalia către Daewoo vor fi preluate cu discount şi convertite în acţiuni

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 4 aprilie 2018

Damen preia pachetul majoritar, după care cedează statului 2% 

Acţionarii "Şantierului Naval 2 Mai" au decis, luni, ca societatea să nu îşi exercite dreptul de preferinţă pentru preluarea pachetului de 51% din Şantierul Naval Daewoo Mangalia (DMHI), în condiţiile unei înţelegeri cu olandezii de la Damen, potrivit unui raport trans­mis Bursei de Valori Bucureşti.

AUTORITĂŢILE DE LA BEIJING PREGĂTESC LANSAREA PLĂŢILOR ÎN YUANI PENTRU IMPORTURILE DE PETROL China va deschide un nou front împotriva dominaţiei dolarului

Călin RecheaInternaţional / 4 aprilie 2018

Călin Rechea

Autorităţile de la Beijing tocmai au anunţat intrarea în vigoare a unor tarife de până la 25% aplicate pentru 128 de produse americane.

Publicaţia chineză Global Times scrie că vor fi afectate importuri de circa 3 miliarde de dolari, respectiv "echivalentul pierderilor generate de aplicarea tarifelor pentru exporturile Chinei către Statele Unite".

Surse: Grupul CEFC China Energy, acţionat în instanţă pentru datorii

Internaţional / 4 aprilie 2018

Reuniune a creditorilor CEFC, pentru analiza datoriilor companiei 

Grupul chinez CEFC China Energy este ţinta acţiunilor în justiţie iniţiate de un creditor, chiar dacă principalul susţinător financiar al conglomeratului, China Development Bank, încearcă să îi des­curajeze pe alţi creditori să recurgă la procese, spun surse citate de Reuters.

Cazul Andriciuc - dat ca exemplu de CJUE într-o speţă pe CHF

Cazul Andriciuc - dat ca exemplu de CJUE într-o speţă pe CHF

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 4 aprilie 2018

Cazul Andriciuc versus Banca Românească a fost dat ca exemplu, de patru ori, de Curtea Europeană de Justiţie (CJUE) într-o speţă pe franci elveţieni (CHF). Cazul în care instanţa maghiară a adresat întrebări CJUE a fost deschis de către un debitor din Ungaria împotriva Erste Bank Hungary Zrt. şi are ca obiect clauzele considerate a fi abuzive dintr-un contract de împrumut în moneda elveţiană, ratele fiind rambursate în forinţi.

"Cupru Min încasează suplimentar circa 5 milioane de USD anual, comparativ cu vechiul contract"

OFICIALII CUPRU MIN DESPRE CONTRACTUL CU MERLION RESOURCES: "Cupru Min încasează suplimentar circa 5 milioane de USD anual, comparativ cu vechiul contract"

A.S.Companii / 4 aprilie 2018

Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris, recent, că firma chineză care a cumpărat producţia de cupru de la Cupru Min este reprezentată de Wang Yan, un controversat om de afaceri chinez căruia i-a fost retrasă cetăţenia română în urmă cu câţiva ani, la solicitarea SRI, pentru că reprezenta un pericol pentru siguranţa naţională 

Contractul de vânzare-cumpărare concentrat de cupru, încheiat de Cupru Min cu firma chineză Merlion Resources, este rezultatul unei licitaţii publice internaţionale, la care câştigătorul a fost desemnat pe baza celui mai bun preţ, susţin oficialii Cupru Min, ca reacţie la informaţiile publicate de jurnalistul Cătălin Tolontan, potrivit căruia respectiva firmă chineză este reprezentată de Wang Yan, un controversat om de afaceri chinez căruia i-a fost retrasă cetăţenia română în urmă cu câţiva ani, la solicitarea SRI, pentru că reprezenta un pericol pentru siguranţa naţională.

"Numărul biletelor de avion spre România, în creştere, de Paşte, cu 31%"

VOLA.RO: "Numărul biletelor de avion spre România, în creştere, de Paşte, cu 31%"

ADELINA TOADERCompanii / 4 aprilie 2018

Roma, Milano, Berlin şi Barcelona - cele mai căutate destinaţii de Paşte 

Numărul biletelor de avion cu destinaţia finală România, în perioada sărbătorilor pascale, a înregistrat o creştere cu 31% în 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unei analize realizate de agenţia de turism online Vola.ro. Această creştere relevă faptul că mulţi dintre românii care locuiesc în străinătate (fie studenţi, fie români care lucrează în străinătate) se reîntorc în perioada Paştelui pentru a sărbători alături de familie şi prieteni şi că din ce în ce mai mulţi români aleg să revină în ţară cu avionul în detrimentul autocarului sau maşinii personale.

Obişnuiţi cu greutăţile, halterofilii autohtoni au făcut legea la CE

SPORT ŞI BANI Obişnuiţi cu greutăţile, halterofilii autohtoni au făcut legea la CE

(D.N.)Sport / 4 aprilie 2018

Campionatele Europene de haltere, desfăşurate în ţara noastră, reprezintă un real succes pentru sportul autohton. Nu au existat probleme de organizare, iar din punct de vedere sportiv, pentru delegaţia noastră, competiţia a fost un triumf: primul loc în clasamentul pe naţiuni cu 26 de medalii, 9 de aur, 8 de argint, 9 de bronz (6-4-5 la feminin, 3-4-4 la masculin).

Democraţie neterminată pentru pianină mecanică

Cornel CodiţăEditorial / 4 aprilie 2018

Cornel Codiţă

Dacă scandalul "statului paralel", al "infamantelor protocoale" şi al aberaţiilor instituţionale în care se scaldă viaţa statală a României ne spune ceva despre lumea în care trăim, atunci mesajul cel mai pregnant este acela că, după trei decenii de exerciţii şi încercări de a aproxima o variantă viabilă a democraţiei reprezentative şi în ciuda apartenenţei la sistemele instituţionale ale UE, NATO, ale parteneriatelor strategice cu "marile democraţii" nu ştim pe ce lume trăim. Nu putem spune răspicat ce fel de stat este România, din punctul de vedere al sistemului său de guvernare, al statului de drept, al integrării şi respectului drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului în viaţa politică, de drept şi civilă a societăţii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWS LETTER 4 aprilie 2018

MACRO NEWS LETTER 4 aprilie 2018

Macroeconomie / 4 aprilie 2018

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune sub aşteptări în martie 2018, pe fondul temperării comenzilor noi. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 59,3, de la 60,8 în luna precedentă (o valoare sub 50...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo