SPORT ŞI BANI Obişnuiţi cu greutăţile, halterofilii autohtoni au făcut legea la CE

(D.N.)
Ziarul BURSA #Sport / 4 aprilie 2018

Obişnuiţi cu greutăţile, halterofilii autohtoni au făcut legea la CE

Campionatele Europene de haltere, desfăşurate în ţara noastră, reprezintă un real succes pentru sportul autohton. Nu au existat probleme de organizare, iar din punct de vedere sportiv, pentru delegaţia noastră, competiţia a fost un triumf: primul loc în clasamentul pe naţiuni cu 26 de medalii, 9 de aur, 8 de argint, 9 de bronz (6-4-5 la feminin, 3-4-4 la masculin).

Au cucerit medalii Elena Andrieş - trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu - două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie - două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andrei Penciu - argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu - bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu - argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma - trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepşa - argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Răzvan Martin - aur (smuls) şi două de argint (aruncat şi total) la 77 kg, Nicolae Onică - două de aur (aruncat, total) şi una de argint (smuls) la 94 kg, Andreea Aanei - trei de bronz (smuls, aruncat, total), la cat. +90 kg.

Performanţa este una fără precedent pentru ultimii 25 de ani. Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, marele fost sportiv Nicu Vlad, a declarat pentru Agerpres, că este foarte mândru de acest record: "Sunt bucuros că am reuşit să găzduim această competiţie acasă, chiar în Anul Centenarului. Europenele au fost transmise în peste 145 de ţări, deci România a fost văzută în toate colţurile lumii. A fost o mândrie şi onoare să organizăm Europenele, mai ales că am doborât şi recordul de medalii. 26 de medalii este un rezultat remarcabil, mai ales că 9 sunt la probe olimpice. Da, este adevărat că am profitat şi noi pentru că au lipsit anumite ţări cu tradiţie, dar oricare în locul nos-tru ar fi făcut la fel. Şi spun că am profitat şi pentru că am reuşit să le dăm ocazia unor sportivi tineri, care încă participă la juniori şi tineret, să concureze într-o competiţie de seniori de asemenea anvergură. În plus, unii dintre ei chiar au câştigat şi medalii. Când ai rezultate deosebite, nu ai cum să nu fii mulţumit. Am obţinut locul 1 în clasamentul pe naţiuni, dar am avut şi "sportiva competiţiei", titlu acordat Loredanei Toma. Sportivul anului a fost declarat georgianul Laşa Talahadze, medaliat cu aur la +105 kg. Ne bucură că am reuşit să organizăm această competiţie în doar 45 de zile. Nu a fost simplu deloc, dar am avut alături MTS, COSR şi câteva companii care au fost de acord să ne sponsorizeze". Dintre medaliaţi, Nicu Vlad a ţinut să-i remarce pe Loredana Toma, Nicolae Onica, Elena Andrieş şi Paul Dumitraşcu.

Vestea bună pentru sportivi este că luna aceasta federaţia va face şi referatul pentru premieri, adresat Ministerului Tineretului şi Sporturilor, urmând ca după aprobare să primească bani şi medaliaţii la probele care nu sunt olimpice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Punem ramasag ca cel putin un sportiv va fi prins dopat in maxim 6 luni ? Pai voi cu cine credeti ca aveti de-a face ? Cu Nicu Vlad ,combinator si aranjor al substantelor anabolizante asa cum se cuvine...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb