SPROTT ANTICIPEAZĂ, ÎN CAZ DE RĂZBOI COMERCIAL: Preţul aurului va urca la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 4 aprilie 2018

Preţul aurului va urca la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani

Cotaţia aurului va urca până la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, dacă va izbucni un război comercial global, anticipează Rick Rule, director executiv al administratorului de active "Sprott U.S. Holdings" Inc., citat de Bloomberg.

Rule, care este implicat pe piaţa de profil, preconizează că preţul metalului galben ar putea ajunge la 1.400 de dolari uncia anul acesta, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale internaţionale, care vor determina inves-titorii să se refugieze în plasamente sigure.

Uncia de aur cu livrare în iunie avea o cotaţie de 1.342,40 dolari ieri dimineaţă, la ora 08:42, la Comex New York, în scădere cu 0,3% faţă de sfârşitul sesiunii anterioare.

Preţul metalului galben a consemnat trei trimestre consecutive cu creştere, iar deţinerile în ETF-uri (exchange-traded fund) pe aur se apropie de cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, potrivit Bloomberg.

Amintim că, începând de luna aceas-ta, China impune tarife vamale unui număr de 128 de produse alimentare de provenienţă americană, importuri care se ridică la 3 miliarde de dolari. Măsura este un răspuns la decizia recentă a Washingtonului de a taxa importurile de oţel şi aluminiu din China.

Totodată, administraţia Trump este aşteptată să prezinte, în această săptămână, lista de produse chinezeşti pentru care va aplica tarife ca reacţie la politicile Beijingului de transfer de tehnologie. Lista de bunuri chinezeşti care totalizează importuri anuale de 50-60 de miliarde de dolari va include în mare parte produse de înaltă tehnologie, iar tarifele vor intra în vigoare peste mai bine de două luni, conform unor oficiali ai administraţiei americane.

Un război comercial ar afecta cererea de active americane, spun specialiştii.

Rick Rule subliniază: "În cei 40 de ani în care am fost implicat pe piaţa aurului, cel mai important factor care a influenţat preţul metalului a fost încrederea internaţională în dolarul american. Faptul că SUA pare să fie obligată să se angajeze într-un război comercial a început să lovească, fiind ceva rău pentru toată lumea, nu doar pentru SUA. Potenţiala apariţie a unui război comercial fără victorie cauzează îngrijorare".

Cererea mondială de aur a coborât cu 7% în 2017, la 4.071,7 tone, cel mai scăzut nivel din 2009, potrivit datelor Consiliului Mondial al Aurului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb