Premierul Mihai Tudose a afirmat, astăzi, că are încredere în Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF).
Şeful Executivului a fost întrebat de jurnalişti, la Parlament, dacă are încredere în această instituţie europeană. Domnia sa a replicat: "Dumnezeule, asta chiar e o întrebare, nu? Da, eu am încredere în OLAF".
Directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă, Nicolae Ilett, a precizat într-un comunicat de presă din data de 13 noiembrie, că investigaţia care îl vizează pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este un exemplu perfect al cooperării pozitive dintre instituţia europeană şi autorităţile naţionale.
"Această investigaţie este exemplul perfect al cooperării pozitive dintre OLAF şi autorităţile naţionale. OLAF a efectuat investigaţii amănunţite, sperând că va avea un efect descurajator puternic", a declarat Nicolae Ilett.
OLAF a subliniat în legătură cu dosarul în care este anchetat Liviu Dragnea că a găsit dovezi care îi incriminează pe beneficiarul fondurilor, pe funcţionari publici şi pe contractant, cum ar fi falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziţie.
Procurorii DNA au pus sechestru, săptămâna trecută, pe averile persoanelor implicate în dosarul "Tel Drum", măsura vizându-l şi pe liderul PSD.
Anterior, DNA a anunţat că a început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei "Tel Drum".
Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea dirmei "Tel Drum", a susţinut DNA, într-un comunicat.