Premierul Ulf Kristersson declară că atentatul din Bruxelles "viza Suedia"

F.D.
Internaţional / 17 octombrie 2023

Premierul Ulf Kristersson declară că atentatul din Bruxelles "viza Suedia"

Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat marţi că atacul de luni de la Bruxelles care s-a soldat cu moartea a doi suporteri ai naţionalei de fotbal suedeze a vizat chiar Suedia, relatează Agerpres.

"Totul indică faptul că este vorba despre un atac terorist îndreptat împotriva Suediei şi a cetăţenilor suedezi pur şi simplu pentru faptul că sunt suedezi", a declarat Kristersson într-o conferinţă de presă, potrivit presei locale.

Suedia şi Uniunea Europeană au nevoie de controale la frontieră mai bune, iar Suedia trebuie să-şi sporească securitatea, a insistat premierul, citat de Reuters. "Înţeleg că mulţi suedezi se tem şi sunt furioşi", a adăugat el, continuând: "este momentul pentru mai multă securitate, nu putem fi naivi".

"Nicicând, în istoria recentă, Suedia şi interesele suedeze nu au fost mai ameninţate decât acum", a insistat premierul, citat de AFP.

Prim-ministrul suedez a confirmat, de asemenea, că suspectul a fost ucis într-o operaţiune a poliţiei belgiene şi că era un individ "care a acţionat pe cont propriu".

Kristersson a adăugat că a primit informaţii că presupusul făptuitor a locuit ocazional în Suedia, dar a precizat că nu era în atenţia poliţiei suedeze.

Marţi dimineaţă, prim-ministrul suedez s-a întâlnit cu toţi liderii de partid ai ţării pentru a-i informa despre ceea ce ştie guvernul despre atac, a informat agenţia TT.

Parchetul federal belgian a informat că atacatorul, care folosea un scuter, a urmărit nişte suporteri suedezi care s-au urcat într-un taxi. Apoi a deschis focul asupra acestor oameni când coborau din vehicul, la intersecţia pieţei Sainctelette cu bulevardul Ninieme de Ligne din Bruxelles.

Una dintre victimele decedate are cetăţenie suedeză, în timp ce a doua este de origine suedeză, dar avea şi o carte de identitate elveţiană. A treia victimă, care a fost grav rănită, este şi ea de origine suedeză, potrivit procurorului federal Frederic Van Leeuw.

Suedia şi-a ridicat gradul de alertă teroristă la al doilea cel mai înalt nivel în august după ce incendierea Coranului şi alte acte comise împotriva celui mai sfânt text al islamului i-a indignat pe musulmani şi a declanşat ameninţări din partea jihadiştilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu viza Suedia,

    viza crestinii din UE !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb