Premisele viitorului digital, analizate la Microsoft Ignite - Spotlight on Romania

V.G.
Companii / 9 decembrie 2022

Premisele viitorului digital, analizate la Microsoft Ignite - Spotlight on Romania

Microsoft România organizează, an de an, evenimentul Microsoft Ignite - Spotlight on Romania (cunoscut anterior ca Tech Day), arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, un număr de aproximativ 400 de participanţi au participat la evenimentul care a avut loc ieri la Nord Events Center by Globalworth. Aceasta a fost, de fapt, cea de-a şasea ediţie a acestui eveniment tradiţional pentru piaţa locală de IT, care se va derula de acum înainte sub acest nou nume.

Potrivit sursei citate, Microsoft Ignite - Spotlight on Romania a adus o nouă perspectivă asupra transformării digitale în România, prezentându-le participanţilor cele mai importante tendinţe în dezvoltarea de soluţii digitale inovatoare pentru diferite industrii şi a marcat şi o premieră pe plan local. Mai exact, România a fost prima ţară din Europa de Est care a găzduit o sesiune locală a Microsoft Ignite (cel mai important eveniment anual organizat la nivel global de companie, dedicat profesioniştilor în IT şi, mai ales, dezvoltatorilor de software).

Bogdan Putinică - General Manager al Microsoft România, a vorbit în deschiderea evenimentului, atât despre complexitatea activităţii dezvoltatorilor de software, accentuând rolul pe care aceştia îl joacă în cadrul companiilor, cât şi despre transformarea prin care a trecut sectorul local de IT în ultimii 30 de ani, devenind unul dintre cele mai promiţătoare din regiunea Europei Centrale şi de Est.

"În cadrul Microsoft, considerăm productivitatea ca fiind centrată pe oameni, nu pe aplicaţii sau dispozitive. Astfel, pe măsură ce forţa de muncă de astăzi devine din ce în ce mai diversă şi mai independentă de platformă sau de dispozitiv, iar munca dezvoltatorilor de software devine tot mai complexă, continuăm să facem investiţii semnificative pentru a satisface cerinţele acestora. Ne bucurăm că am avut ieri alături de noi câteva sute de specialişti în IT, dezvoltatori de software, administratori de baze de date şi nu doar. Microsoft Ignite - Spotlight on Romania este cel mai mare eveniment dedicat dezvoltatorilor, pe care noi îl organizăm anual, iar la ediţia de anul acesta am adus în atenţia comunităţii de profil peste 100 de inovaţii, produse şi funcţii noi din Microsoft Azure, precum: Microsoft Dev Box, Project Volterra sau Microsoft Intelligent Data Platform. Ne angajăm să contribuim şi să sprijinim, în continuare, evoluţia pieţei de IT din România, care generează astăzi 7% din PIB-ul ţării, depăşind valoarea de 9 miliarde de euro", a declarat Bogdan Putinică.

Pe scena evenimentului a urcat şi Daniel Rusen - Director de Marketing & Operaţiuni al companiei, care a subliniat, încă o dată, importanţa digitalizării pentru întreaga economie: "Trăim într-o eră în care tehnologia este unul dintre principalele motoare ale progresului şi dezvoltării. Sectorul de IT din România - deja aproape trei generaţii de programatori, manageri, ingineri şi alţi profesionişti ai industriei - joacă un rol esenţial în dezvoltarea economiei. Pentru asta, cred că merită toată recunoştinţa şi mândria pe care o creează comunitatea noastră. Drumul însă nu se opreşte aici, trebuie să fim pregătiţi pentru o accelerare exponenţială a acestui proces şi ne bucurăm că Microsoft joacă un rol în a contribui la valorificarea potenţialului imens pe care România îl are. Microsoft Ignite - Spotlight on Romania e primul eveniment din regiune care câştigă dreptul de a purta acest nume iconic pentru companie, şi vine ca o recunoaştere a performanţei locale, a oportunităţilor pe care România le creează şi a rolului pe care industria IT îl are în dezvoltarea durabilă a ţării".

Ulterior, participanţii au avut ocazia să afle de la experţi în domeniu (atât din cadrul Microsoft România, cât şi ai unor companii partenere) modalităţile prin care pot să accelereze inovaţia şi să creeze produse cu impact global real, utilizând tehnologia şi resursele din Microsoft Azure. Prin prezentarea sa, Radu Vunvulea - Group Head of Cloud, Endava, a adus în atenţia participanţilor noutăţile din Microsoft Azure şi avantajele pe care integrarea acestora le poate aduce în ceea ce priveşte rezilienţa afacerilor. La rândul lor, Raluca Mihăilescu - Principal Software Engineering Manager Microsoft şi Vlad Cioabă - Senior Software Engineer Microsoft au vorbit despre accelerarea procesului de introducere pe piaţă a noilor produse, utilizând algoritmi de inteligenţă artificială şi operaţiuni de machine learning. Şi Mihai Tătăran - General Manager Avaelgo a vorbit despre Microsoft Orleans, o platformă prin intermediul căreia pot fi dezvoltate aplicaţii distribuite şi scalabile, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. este in Estonia. la noi POATE peste 100 de ani, cu guvernantii pe care îi avem.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb