Presa: "China critică sancţiunile SUA asupra proiectului Arctic LNG-2 al Rusiei"

T.B.
Internaţional / 26 decembrie 2023

Presa: "China critică sancţiunile SUA asupra proiectului Arctic LNG-2 al Rusiei"

Implicarea Chinei în proiectul rusesc de gaze naturale lichefiate Arctic LNG-2 nu ar trebui să fie ţinta vreunei intervenţii sau restricţii terţe, a declarat marţi ministerul său de externe, potrivit reuters.

Statele Unite au impus sancţiuni asupra Artic LNG-2 în noiembrie, ca parte a unui pachet de noi măsuri radicale împotriva Moscovei din cauza războiului din Ucraina, potrivit sursei. Actionarul de control rus Novatek (NVTK.MM) a declarat forta majora din cauza sanctiunilor americane, potrivit unor surse, transmite reuters.

Institutul de ştiri rus Kommersant a anunţat luni că companiile petroliere de stat chinezeşti CNOOC Ltd (0883.HK) şi China National Petroleum Corp (CNPC), ambele părţi interesate, au declarat de asemenea forţă majoră în proiect, conform sursei citate.

Cooperarea economică dintre China şi Rusia a fost în interesul reciproc al ambelor ţări şi "nu ar trebui să fie interferată sau restricţionată de niciun terţ", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Mao Ning, la o conferinţă de presă marţi, relatează sursa indicată.

"China s-a opus întotdeauna sancţiunilor unilaterale şi jurisdicţiei cu braţ lung, fără baza dreptului internaţional", a adăugat ea, transmite reuters.

Proiectul Arctic LNG-2 trebuia să înceapă producţia la începutul anului 2024. Novatek deţine un pachet de 60% din proiect, în timp ce CNOOC şi CNPC deţin fiecare un pachet de 10%, la fel ca TotalEnergies din Franţa (TTEF.PA) şi un consorţiu al companiei japoneze Mitsui. & Co (8031.T) şi JOGMEC, menţionează sursa precizată.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Trebuie inteles cum razboiul intre democratiile lumii si dictatorii lumi se desfasoara in mare parte si pe marile si pe oceanele lumii .Cine are o harta in fata si minime cunostinte despre caile de Transport navale intelege repede ce se intimpla .China este oprita in Pacific de catre aliatii NATO ce au format un NATO 2 cu ajutorul SUA .Japonia , Coreea de sud ,Noua Zeelanda ,Australia . Orientul Mijlociu este acum inconjurat de cele 20 de natiuni ce au adus in zona o teribilia Flota militara .In O.M. navele nu pot intra sau iesi fara acordul Aliantei /In nordul indeparatat SUA si-a marit zona de restrictie maritima ceea ce opreste navele Rusiei din drumul lor .Harta ne arata clar cum China si Rusia nu au alternative decit daca incep un razboi cu NATO care le-ar fi fatal.Rusia nu poate acoperi militar 1200 de km de granita cu NATO si inca 1200 de km granita cu Ucraina si nici cei inca peste 1000 de km protejati de SUA in Nord .China ,care acum se confrunta cu mari probleme economice si sociale , nu are cum dezvolta amenintari militare decit daca se hotareste sa ocupe teritorii ce cindva apartineau Chinei ,in Rusia .Rusia practic nu mai are pe unde trece decit prin granita terestra directa cu China sau cu Coreea de Nord .

    1. Treaba este mult mai simpla,

      USA apara profitul mare din, gazele lichefiate vandute aliatilor 

      Corect, acesta este adevărul . Pe Marele Satan , nu îl interesează decit banii. Nemții au început să facă scandal că plătesc de 3,4 ori mai mult la gazul americanilor , decit luau din Rusia. Pt americheni, conflictul din Ucraina este mană cerească acum dar și după conflict.Iar românii vor rămîne că deobicei că niște cretini , cu buzele umflate și futuți in cur și fără bani. Acestai adevărul....

      ...

      nemtii cumpara de la norvegieni gaz ieftin dar cumpara si de la SUA gaz lichefiat care in contrapartida aprovizioneaza militar ucraina .nemtii au trminale de gaz lichefdiat si au si terminale ce tin de aprovizinarea prin conducte chiar si cel recent usor distrus

      Poate tu să rămâi cum ai spus . Ai cumva pregătirea necesară de a comenta, sau o faci din lipsă de timp? Satan ăla pe care îl tot pomeniți unii dintre voi ăștia cu pregătire (cel mult un liceu la seral) aduce întotdeauna și ceva ce este un vechi deziderat al umanității și anume LIBERTATE (de orice natură ar fi ea ) care înseamnă mult pentru indivizii neobișnuiți cu jugul ca voi . Care-i problema, a venit cumva cineva din occidentul depravat să-ți ia găinile din coteț? Dacă nu ai capacitatea de a percepe lupta dintre bine și rău (democrație vss totalitarism) măcar taci din gură și nu mai debita inepții fără formă și fond . Vreți gaz ieftin, pașol na mama russia că vă bagă tătucul vostru în prima linie imediat!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb